×
Gadgets

IFA: Das Mobil

BERLIN: Et havnekvarter i Berlin dannede tidligere i dag ramme om lanceringen af tyske Gigasets første smartphone. Firmaet, der har årtiers erfaring med trådløse DECT-telefoner, lancerer tre Android-baserede varianter over samme mobil – Gigaset ME. Og de mener det alvorligt, tyskerne.

Spot en iPhone: Den ene er Gigaset ME Pro. Den anden iPhone 6. Men kan du spotte iPhone?
Spot en iPhone: Den ene er Gigaset ME Pro. Den anden iPhone 6. Men kan du spotte iPhone? Billedet er taget til præsentationen i dag.
Ud over et – i denne skribents øjne – ret lækkert design, der ser ud til at være kopieret inspireret af en vis mobil fra Cupertino, har Gigaset skruet en temmelig ambitiøs vifte af varianter sammen. Samtlige modeller har for eksempel både fingeraftryksscaner (placeret på bagsiden, red.) og plads til to sim-kort.

Forskellen på de tre modeller er primært skærmstørrelse, processorkraft og batteriet. Topmodellen Gigaset ME Pro har 5,5 tommer skærm i Full HD-opløsning (1920 x 1080), mens både ME-modellen og den mindste ME Pure har 5 tommer skærme i samme opløsning.

De to topmodeller har desuden pulsdetektor og infrarød sender, ligesom de kan måle UV-lys, så man kan blive advaret, når der skal solcreme på.

Alle tre modeller kommer i handelen “i løbet af efteråret”. Topmodellen vil koste 549 euro (cirka 4.000 kroner), mens ME og ME Pure vil koste henholdsvis 469 og 349 euro (3.500 og 2.600 kroner). De er altså alle relativt billigt prissat, så det bliver mildelst talt interessant at følge med i, om de grundige tyskere kan vippe de billige kinesere fra Huawei af pinden.

Det er et marked, hvor samtlige kombattanter bløder. Samsung har det svært, mens HTC er tæt på teknisk knock-out. Kun de ekstremt billige kinesere ser ud til at trives. Meget apropos, så viser Huawei nye produkter frem i morgen. Hold øje med disse sider …

Herunder et galleri af billeder med Gigaset ME.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.