×
Gadgets

Intel må opgive at følge med Moores lov

Igennem et halvt århundrede har Moores lov understøttet udviklingen i tech-land. Det var Intel-grundlæggeren Gordon Moore, der i april 1965 forudsagde, at antallet af transistorer i en chip – og dermed hastigheden på computere – vil blive fordoblet hvert andet år. Det har holdt stik hidtil, men nu advarer Intel-chefen Brian Krzanich, at de ikke længere kan følge med. Det skriver Financial Times.

I de seneste otte år, har Intel fulgt en “tick-tock”-strategi. Hvert “tick” er en formindskelse af størrelsen på processorens arkitektur, hvor hvert “tock” indikerer en helt ny mikroarkitektur. Hvert år forventes der at være enten et tick eller et tock. Men Intel er nødsaget til at droppe strategien og introducere et tredje skridt til sin nuværende 14nm-produktlinje.

“Vores kadence er i dag tættere på to et halvt år, end på to,” forklarer Krzanich til avisen.

Det tog Intel to et halvt år at gå fra 22nm til den nuværende 14nm-chip, og Intel bliver først klar med 10nm-teknologien i anden halvdel af 2017 – et år senere end forventet.

Det må gøre ondt på Intel, der historisk altid har været førende i udviklingen af processorer. Det er ikke mere end en uge siden, at et konsortium ledet af IBM fortalte, at de har gennembrud i produktionen af processorer baseret på 7 nanometer-teknologi. På trods af, at de kunne fremvise en fungerende prototype, er der stadig år til vi ser teknologien i forbrugerelektronik.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.