×
GadgetsTophistorie

iPhone 16 Pro: Her er rygterne indtil nu

iPhone 16 Pro ventes først lanceret til september, men efterhånden ligger der allerede en god bunke rygtede funktioner, som vi har samlet her.

Apples næste flagskibstelefon, iPhone 16 Pro, ventes at få en bred række opgraderinger – her har vi samlet nogle af rygterne.

Større skærm

iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max rygtes at få en større skærm, på henholdsvis 6,3-tommer og 6,9-tommer. Til sammenligning har iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max en skærm på 6,1-tommer og 6,7-tommer.

På trods at den større skærm siges iPhone 16 Pro ikke at blive meget større fysisk, da kanterne rundt om skærmen samtidig bliver smallere.

Ny “Capture”-knap

En helt ny “Capture-knap” siges også finde vej ind på de kommende Pro-modeller. Knappen understøtter både kan tryk og touch, og kan bla. bruges til fotografering og video. Knappen siges at være på alle iPhone 16-modeller, placeret under tænd/sluk-knappen.

Opgraderede kameraer

iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max får tilsyneladende et opgraderet 48-megapixel ultra wide-kamera, hvilket giver billeder i højere opløsning og med flere detaljer. 5X optisk zoom, der indtil videre kun er integreret i iPhone 15 Pro Max, siges nu også at komme til iPhone 16 Pro. Det vides dog ikke om selve hovedlinsen også bliver opgraderet.

Wi-Fi 7 og hurtigere 5G

Begge Pro-modeller siges også at understøtte den nyeste Wi-Fi standard, nemlig Wi-Fi 7. Dette resulterer i hurtigere Wi-Fi-hastigheder, lavere latenstid og en mere pålidelig forbindelse. Wi-Fi 7 byder i teorien på maksimale dataoverførselshastigheder på over 40 Gbps – en stigning på 4x i forhold til Wi-Fi 6E.

Telefonerne siges desuden også at blive udstyret med nyt 5G moden, der resulterer i hurtigere og mere strømeffektiv dataoverførsel.

Stærk A18 Pro-chip

Apples næste-generations A18 Pro-chip forventes at blive en kraftfuld chip, med fokus på AI-processoren “Neural Engine”. AI, altså kunstig intelligens, rygtes nemlig at være det store fokuspunkt hvad angår Apples software i år. Nogle formodede AI-funktioner i iOS 18, kan dog blive “låst” til iPhone 16 Pro, primært fordi den angiveligt får en en kraftigere Neural Engine.

iPhone 16 Pro siges også at have et nyt kølesystem, der skulle resultere i forbedret varmeafledning.

Nye farver

Igen rygtes der et par nye farvemuligheder for de kommende iPhones, herunder en lidt anderledes sort farve med navnet “Space Black”, samt en pink/bronze “Rose” farve.

Dette er selvfølgelig kun rygter indtil videre, og da der stadig er lang tid til lanceringen af iPhone 16-serien, skal de tages med et gran salt.


Læs også: iOS 18 vises frem den 10. juni

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.