×
Gadgets

Jylland får IMAX-biograf

Til december åbner endnu en IMAX-biograf i Danmark. Denne gang er det landets næststørste by, Aarhus, der får æren. Biografen får Jyllands største lærred på over 200 kvadratmeter, særlige projektorer og specialdesignet lyd. Og der bliver plads til 417 gæster i salen, der blive en del af Cinemaxx-komplekset.

“Vi har længe haft drømmen om at åbne en IMAX-biograf i Aarhus. Vi ved, at der er mange danske film-fans derude, som ønsker at få den ultimative filmoplevelse til Jylland,” siger Kim Brochdorf, der er administrerende direktør i Cinemaxx Danmark, i en pressemeddelelse.

Cinemaxx åbnede sidste år Nordens første IMAX-biograf i København. Målt på indtjening er biografen i København den femtestørste IMAX i Europa og den tolvtestørste i verden.

“Biografen i København er blandt verdens mest succesfulde, hvilket understreger det faktum, at det danske biografpublikum sætter pris på en høj kvalitet i biografoplevelsen. Derfor er det helt naturligt for os, at Aarhus og Jylland nu skal have adgang til oplevelsen,” fortæller Andrew Cripps, President for IMAX EMEA.

IMAX er et filmformat udviklet af det canadiske firma af samme navn. De leverer en samlet patenteret løsning, der opfylder en række meget høje kvalitetskriterier, gående fra det særligt høje og buede lærred, de unikke IMAX-projektorer og den specialdesignede IMAX-lyd. Optages filmen med de særlige IMAX-kameraer, giver det mulighed for at udvide billedet med hele 26 procent i forhold til det almindelige biografformat.

Premieredatoer i IMAX i Aarhus og København:

Rogue One: A Star Wars Story, premiere 14. december i 3D
Logan (Wolverine), premiere 2. marts
Fast & Furious 8, premiere 13. april
Guardians of the Galaxy, premiere 4. maj i 3D
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, premiere 24. maj
The Mummy, premiere 8. juni
Transformers: The Last Knight, premiere 21. juni i 3D
Spiderman: Homecoming, premiere 6. juli i 3D
Dunkirk, premiere 19. juli
Thor 3: Ragnarok, 2. november i 3D
Justice League, premiere 16. november i 3D
Star Wars: Episode VIII, premiere 15. december i 3D

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.