GadgetsTophistorie

Kameraet på iPhone 14 bliver markant større

Lækkede tegninger af den kommende iPhone 14 viser at kameraet vokser betragteligt. Årsagen er angiveligt ny og bedre sensor.

Apple har de sidste mange år holdt stædigt fast i det efterhånden velkendte, 12 megapixel kamera, der har udgjort bagbeklædningen på adskillige modeller. Med iPhone 14 skulle det blive fortid.

Hvor stort set alle andre smartphoneproducenter har stræbt efter at øge antallet af megapixels, så har Apple fokuseret på andre aspekter af fotograferingen. Hvilket har kastet adskillige roser af sig, herunder i vorest test af iPhone 13 Pro.

Nu har nysgerrige typer fået fat i tegninger, som viser at Apple bevæger sig i samme retning og øger opløsningen. Tegningerne viser at kameramodulet vokser både i omkreds og dybde, grundet det opgraderede 48-megapixel kamera og dertil større sensor.

Forklaringen er givet af den velrenommerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, der på Twitter har redegjort for ændringerne.

Den primære årsag til det større og mere fremtrædende kamera på iPhone 14 Pro/Pro Max er en opgradering af vidvinkelkameraet til 48 megapixel (mod 12 megapixel på iPhone 13 Pro/Pro Max). Den diagonale størrelse på sensoren vil øges med 25-35%. Mens højden højden på objektivet øges med 5-10%

Foruden ændringen af kamerasystemet, så forventes der på rygtebørsen ikke markante ændringer når iPhone 14 præsenteres til september. Største synlige ændring bliver den formodede fjernelse af “notch’en”, der huser selfiekameraet. Apple skulle angiveligt ændre til samme type som ses på enhver tilfældig Android-model, hvor der blot er et hul i skærmen til kameraet. Om det sker vides ikke – rygtet gik jo også på at det ville ske med iPhone 13.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.