×
TeknologiTophistorie

Klokken 12.00 lyder S!renen for første gang

I dag klokken 12.00 vil din mobil udsende en høj lyd. Det er Bedreskabsstyrelsen, der tester det nye mobile varslingssystem.

Engang lød den uhyggelige lyd af sirener over hele landet hver eneste onsdag. Nu er det begrænset til den første onsdag i maj klokken 12.00. Men i år er det ikke bare de fysiske sirener, der testes af, det gør også et ny mobilt varslingssystem kaldet ‘Sirenen’ (eller S!renen).

Derfor vil du klokken 12 modtage en test-advarsel på din mobil, samtidig med, at de fysiske varslingsirener lyder fra hustage over hele landet.

“Sirenen testes for at så mange som muligt kender til systemet og er trygge ved det. Og for at sikre, at teknikken fungerer, som den skal,” skriver Politiet på Sirenens hjemmeside.

Lyden fra den mobile sirene er en intens, høj tone med enkelte korte pauser, der fortsætter indtil den slås fra ved at trykke på beskeden på din telefon.

Test-advarslen modtages automatisk på alle nyere mobiltelefoner, som er på 4G eller 5G-netværket. Advarslen kommer til at indeholde følgende tekst:

“Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester lige nu S!RENEN, Danmarks nye varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget.”

Du kan læse meget mere om systemet og hvordan man skal forholde sig, skulle man engang få en besked derfra, på sirenen.dk. Her kan du også tjekke op på, om din telefon understøtter cell broadcasting-teknologien, som benyttes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.