×
Gadgets

Lanceres 9 august: Alt det, vi tror, vi ved om Samsung Note 9

Så er det officielt. Galaxy Note 9 lanceres 9. august i New York. Her er alt det, vi tror, vi ved om Samsung kommende stylus-flagskib.

Samsung har sendt invitationer til et Unpacked 2018-event i New York den 9. august og det er så sikket som amen i kirken, at det bliver Galaxy Note 9, der bliver vist frem på scenen. Samsung havde endda lagt en teaservideo på Youtube, men den er af uvisse årsager blevet pillet ned igen. Måske fordi den afslørede for meget? Den viste i hvert fald en helt ny pen – og den er gul. Den går igen på selve invitationen til Unpacked 2018, som kan ses herunder.

Men. Hvad siger rygterne om Note 9? Vi opsummerer her:

Hvordan bliver designet på Note9?

Samsung er kendt for at være konservative med designet på Note-modellerne. Sidste års Note 8 var stort set identisk med Galaxy S8 og det forventes at Note 9 vil lægge sig visuelt meget tæt op af Galaxy S9 fra foråret.

Hvad med skærmen

Note 8 var udrustet med en forrygende 6,3 tommer stor Super AMOLED-skærm med en opløsning på 2960 x 1440 pixels og mon ikke Note 9-skærmen bliver nogenlunde identisk? Rygterne har svirret, at skærmen vil vokse en anelse til 6,38 tommer (6,4 tommer), men de 0,2 tommer vil knapt kune bemærkes. Ligesom tidligere vil skærmen være flad, så den er optimeret til stylus-brug.

Hvad har den under køleren?

Ingen tvivl om at Samsung forsøger at lave Note 9 til et monster. De asiatiske modeller vil med stor sandsynlighed have Galaxy S9’erens Exynos 9810-chip mens den model, der kommer her til landet vil drives af Qualcomms lynhurtige Snapdragon 845-chip, der også sidder i OnePlus 6 og HTC U12+.

Ifølge rygterne vil Note 9, ligesom Note 8, være bestykket med 6 gigabyte RAM.

Og batteriet?

Det siges, at Samsung vil putte et 4.000 mAh-batteri i Note 9. Det er et stort skridt op fra Note 8, der “kun” havde et 3.300 mAh-batteri, men identisk med Huaweis P20 Pro, der også har et 4.000 mAh-batteri. Men. Samsung kan også tænkes at være mere forsigtige – det var trods alt et for stort batteri, der var årsag til alle problemerne med Note 7.

Hvilke kameraer vil Note 9 have?

Note 8 var den første Samsung-mobil med dobbelt kamera. Siden fik også Galaxy S9+ dobbelt kamera og vi forventer, at Samsung vil fortsætte med den tradition på Note 9. Ja, faktisk forventes det, at Note 9 vil have nogenlunde samme kameraopsætning som S9+ – nemlig to 12-megapixel kameraer på bagsiden, hvoraf det ene vil have en blænde, der kan skifte mellem f/1.5 og f/2.4. Det andet vil have fast blænde på f/2.4.

Hvornår kommer Note 9 i butikkerne?

Samsung har fulgt et fast mønster med Note-lanceringerne; de sidste to Note-telefoner er blevet lanceret i august måned med udgivelse cirka en måned senere. En tidlig august-udgivelse vil give Samsung et forspring i forhold til den kommende iPhone XI der lanceres til september.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.