×
Elbiler

Luxembourgs politi får nye Tesla patruljevogne

De elektriske biler vinder ind overalt - nu kører Luxembourgs politi også i Tesla

Her i Danmark er flere offentlige myndigheder skiftet til elektriske biler. Det samme sker over det meste af Europa, men indtil videre er politimyndighederne i de europæiske lande ikke i stor stil hoppet med på den elektriske vogn, men nu begynder politiet at få øjnene op for fordelene, og nu er Luxembourgs politi hoppet med på bølgen og har købt Tesla Model S til brug som patruljevogne.

Det perfekte land til elbiler

Luxemborg har en stor fordel i forhold til at skifte til elbiler – de behøver aldrig bekymre sig om bilernes rækkevidde. Luxembourg er nemlig kun 82 km. højt og 57 km. bredt. Risikoen for at løbe tør for strøm er altså nærmest ikke-eksisterende, selv ikke efter en biljagt på tværs af landet.

Ekstrem acceleration

Netop i en biljagt kan en Tesla være en stor fordel, da accelerationen er helt i top, og nærmest alle versioner af Model S fra Tesla er hurtigere end alle traditionelle patruljevogne. Luxembourgs politi har indtil videre uddannet otte betjente til at køre de nye biler.

Flere lande på vej

Udover Luxembourg har også Schweitz investeret i Teslaer som politibiler, og i England har Scotland Yard også indikeret, at de er interesseret i at bruge den amerikanske producents biler til brug i politiets flåde af patruljevogne. Derudover har flere byer i USA indkøbt Teslaer. Både Model S og Model X er populære som politibiler, og det ser ud som om, endnu flere politiafdelinger er på vej til at indkøbe elbiler som patruljevogne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.