ElbilerTophistorie

Medie: Nu vil Huawei bygge elbiler

Allerede senere i år vil Huawei lancere sit elbils-projekt helt officielt, hævder kilder over for troværdigt nyhedsmedie.

Apple er ikke den eneste tech-virksomhed, der pønser på at lave en elbil. Ifølge nyhedsbureauet Reuters går også Huawei med planer om at lancere deres egne brandede elbiler. Den kinesiske gigant lider stærkt under amerikanske handelssanktioner og elbilerne skal angiveligt være en vej ud af den klemme.

Ifølge Reuters er Huawei i øjeblikket i snakke med både det statsejede kinesiske Changan Automobile og andre bilproducenter, der potentielt skal samle Huaweis elbiler på deres fabrikker. Nyhedsbureauet citerer to personer med “viden om sagen”.

En talsmand fra Huawei afviser dog alle rygter om, at giganten vil lave elbiler.

“Huawei er ikke bilfabrikant. Men igennem ICT, Information and Communications Technology, sigter vi mod at blive en digital bil-orienteret komponent-leverandør, der gør det nemmere for producenterne at bygge bedre køretøjer,” siger kineserne til Reuters.

Alligevel hævder tre uafhængige kilder, at Huawei allerede er gået i gang med at designe en elbil og har taget kontakt til en række leverandører i hjemlandet. Målet skulle angiveligt være at lancere projektet allerede senere i år.

Kilderne hævder også, at det bliver navnkundige Richard Yu, der leder forbrugerdelen hos Huawei, der skal stå i spidsen for elbil-satsningen. Richard Yu er manden, der om nogen formåede at få gjort Huawei populær som smartphone-producent uden for Kina. Det er også ham, der går på scenen, når nye telefoner skal lanceres på de stort anlagt events.

Også konkurrenten Foxconn har indstillet sigtet på elbiler. Tidligere på ugen meddelte danske Henrik Fisker, at Foxconn skal bygge hans fremtidige biler, samtidig med, at han hjælper dem in på markedet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.