Pixel
Gaming

Microsoft arbejder på en Xbox One uden bluray disk

Og du behøver ikke være bange - du kan få dine bluray og DVD titler "vekslet" til downloads

Microsoft er for tiden i gang med at bygge den kommende Xbox, der formentlig får premiere engang i løbet af 2020. Men inden da lader det til, at de måske lige har et ekstra skud i bøssen med deres nuværende Xbox One. Næste år kan nemlig blive året hvor Xbox for første gang kommer i en version uden indbygget disk. Det er Microsoft rygte-sitet Thurrott,

Bare rolig – dine spil følger med

Hvis du køber den nye udgave af Xbox kan du se frem til, at Microsoft vil “veksle” dine disk-baserede spil til download-links – så du mister altså ikke hele samlingen. Hvordan det præcis kommer til at foregå er ikke helt sikkert, men formentlig vil det være muligt at overføre titlerne ganske automatisk hvis du har serienummeret og aktiveringskoden fra disken. Alternativt skal du forbi en butik for at få omsat den gamle disk til rene 0’er og 1 taller.

Billigere Xbox One

Hele øvelsen her går ud på at Xbox systemet skal blive billigere at producere – og dermed at købe. På den måde kommer Microsoft til at stå bedre i kampen mod Sony. Prisen forventes at kunne skæres med omkring 500kr., og eftersom konsollerne allerede er ret billige bliver det altså enormt let at komme igang.

Næste Xbox er på vej

Som nævnt er den næste udgave af Xbox sat til at blive lanceret i 2020. Microsoft arbejder givetvis med en ny konsol, der ikke har indbygget diskdrev, og det vil gøre den kommende diskfrie Xbox One til en god overgangsmaskine – og vænne brugerne til, at diske er fortid i spilverdenen. Det kræver dog, at brugere over hele verden har nogenlunde stabilt bredbånd, og om det sker inden 2020 er tvivlsomt – så måske der også kommer to udgaver af den nye konsol – med og uden diskdrev.