×
GadgetsTophistorie

Anker lancerer modulær batteriløsning til hjemmet

Ankers nye Solix batteriløsning til hjemmet er en modulær version af Teslas Powerwall.

Filmet Anker er primært kendt for powerbanks til mobiltelefoner, men under et event i New York forleden afslørede de en ny modulær batteriløsning til hjemmet. Solix-løsningen gemmer på energi fra eksempelvis solceller. Energi, der kan bruges, når strømmen er dyr. Altså en konkurrent til Teslas Powerwall.

Solix er dog en langt mere elastisk batteriløsning end Powerwall. Man kan få et modul med så lidt som 5 kWh og helt op til 180 kWh. Stor nok til, at man kan lade de fleste elbiler mindst to gange.

Til sammenligning findes Powerwall kun i moduler med 13,5 kWh, men man kan til gengæld kædeforbinde op til 10 moduler.

Solix-løsningen er baseret på de såkaldte LFP-batterier og hvert modul har en computer til styring. Den kan forbindes til en dedikeret app, hvor hele systemet kan tilpasses egne behov.

Anker har dog endnu ikke præsenteret det mest interessante, nemlig prisen. Men firmaet lover, at deres Solix batteriløsning kommer på markedet til næste år.

I starten af juni lancerede det svenske elselskab Tibber sin lignende Homewolt-løsning, der dog fungerer uden solceller.

Læs mere: Gem den billige strøm med Homevolt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.