×
TeknologiTophistorie

Gem den billige strøm med Homevolt

Med Tibber Homevolt kan man gemme strøm fra elselskabet, når den er billig. Og bruge af den, når prisen er høj.

Man behøver ikke have solceller på taget eller vindmølle i baghaven for at nyde godt af et batteri på væggen. Det lille svenske elselskab Tibber har netop lanceret sin Homevolt-løsning. Et batteri, der gør det muligt at lagre strømmen, når den er billig. For så at suge på batteriet, når elpriserne er høje.

Det er altså en løsning, der minder en del om Tesla Powerwall, men med det tvist, at Homevolt også giver mening, selv om man ikke har solceller på taget. Men den er i øvrigt skalerbar; vil du senere udvide med solceller, glider det sømløst ind i opsætningen.

Med de svingende energipriser i det seneste års tid, kan Homevolt vise sig at være en investering, der tjener sig selv hjem forholdsvis hurtigt.

Batteriet styres via en app. Man kan eksempelvis definere hvor lav prisen skal være, for at Homevolt begynder at gemme på strømmen. Men Tipper kan også overtage den rolle, så det hele sker automatisk.

Tibber Homevolt
Homevolt-batteriet kan betjenes via en app.

Elselskabet har endda lavet en åben API til batteriet, så gesjæftige sjæle (eller andre selskaber) kan koble produkter på Homevolt-systemet. Så kan man koble det sammen med det intelligente hjem.

Tibber Homevolt er lavet i “skandinavisk design” og det fås i tre forskellige farver; hvid, sort og rød. Batteriet fås også i to forskellige størrelser på henholdsvis 6,65 kWh og 13,3 kWh. Det er 135 centimeter højt, 45,6 centimeter bredt og 25 centimeter dybt.

Prisen for Tibber Homevolt er alt inklusive, pånær installation. Det mindste batteri koster 89.995 SEK (knapt 58.000 kroner), mens det store på 13,3 kWh koster 129.995 SEK (84.000 kroner).

Ærgerligt nok er Tibber ikke inde på det danske marked. Men du kan læse mere om Homevolt-løsningen på deres hjemmeside. Herunder en video fra præsentation af produktet i morges:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.