GadgetsTophistorie

Nokia G22 er mobilen, du selv kan reparere

Nokia G22 er den første Nokia-smartphone der er udviklet til at være reparationsvenlig, med mulighed for selv at skifte skærm og batteri.

Mobile World Congress 2023 er skudt i gang i Barcelona og HMD Global har benyttet lejligheden til at præsentere en ny Nokia-telefon, der lever op til en af tidens trends. Nemlig bæredygtighed. Nokia G22 er bygget, så ejerne selv kan reparere den, ligesom man selv kan udskifte blandt andet skærm og batteri.

Oplagt som den første mobiltelefon til husets yngste beboer, der endnu ikke har lært, hvor skrøbelig elektronikken er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye smartphone kommer også med en bagside af 100 procent genbrugsplastik. Den har desuden OZO Playback, der leverer forbedret bas og klarere lyd og et 50MP kamera. Dertil vil der være adgang til to Android OS-versioner, tre års månedlige sikkerhedsopdateringer og forlænget tre års garanti.

Nokia G22 er den første Nokia-smartphone, hvor hver enkelt detalje er overvejet for at gøre den så let at reparere som muligt. Målet er at skubbe telefonens levetid op på et nyt niveau. I samarbejde med iFixit kan man få adgang til reparationsvejledninger og dele til at erstatte en beskadiget skærm, bøjet opladningsport eller fladt batteri på en Nokia G22.

– Folk værdsætter langtidsholdbare kvalitetsenheder, og vi mener ikke at prisen skal være grund til at gå på kompromis. Den nye Nokia G22 er målrettet bygget med et design så den kan repareres. Således at du har en enhed du kan beholde længere, siger Claus Dahl, General Manager Area North, HMD Global.

Nokia G22
Sådan ser Nokia G22 delene ud.

G22 kommer i Meteor Grey (grå) og Lagoon Blue (blå) og fås i 4 GB/64 GB konfiguration til 1.499 kroner. At-home Fit Kits og reservedele til Nokia G22 er tilgængelige fra iFixit.com. Dette inkluderer nyt display fra 375 kroner, bagpanel og batteri fra hver 186 kroner og opladningsport fra 150 kroner.

Skal produceres i Europa

Samtidig løfter HMD Global sløret for sine planer om at trække produktionen af sine smartphones tilbage til Europa. I den første fase af denne rejse, udvikler virksomheden kapaciteter og processer for at bringe 5G Nokia-enhedsproduktion til Europa i 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi er meget glade for at annoncere det første skridt i vores rejse for at bringe produktionen af 5G-enheder til Europa. Nokia-mærket har en stolt historie på det europæiske marked, og med dette træk fortsætter vi med at styrke vores position som den eneste store europæiske smartphone-udbyder, siger Jean-Francois Baril, medstifter, bestyrelsesformand og administrerende direktør for HMD Global.

Nokia G22Specifikationer
Skærm6,5-tommer med selfie-notch.
OperativsystemAndroid 13 (Go Edition)
ProcessorOcta-core op til 1,6 GHz
Hukommelse2/3 gigabyte LPDDDR4X RAM
Lagerplads64 gigabyte. Understøtter 256 gigabyte MicroSD-kort.
Kamera13 megapixel hovedkamera
2 megapixel makro
8 megapixel frontkamera
Batteri5.000 mAh
Dimensioner165 x 76 x 8,5 mm, 190 gram

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.