×
TeknologiTophistorie

Nu er førerløse taxier tilladt i San Francisco

Alphabet må nu sende sine førerløse taxier på gaderne i San Franciso, hvor de må køre ubegrænset døgnet rundt.

Næste gang, du tager en taxi i San Francisco, er der sandsynligvis ikke nogen chauffør bag rettet. Det Alphabet-ejede Waymo har, sammen med General Motors-ejede Cruise, fået lov at sende førerløse taxier på gaderne i stor stil. De førerløse biler må nu køre ubegrænset rundt i alle døgnets 24 timer.

Det er California Public Utilities Commission, CPUC, der har givet tilladelserne og dermed startet en ny æra for de to robot-taxaselskaber. Og tilladelsen har da også skabt jubel hos Waymo:

– Vi er utroligt taknemmelige for denne tillidserklæring fra CPUC. Denne tilladelse markerer den sande begyndelse på vores kommercielle aktiviteter i San Francisco. Vi glæder os til at flere sanfranciskanere vil opleve fordelene ved fuld autonomi – alt sammen med et tryk på en knap, siger Tekedra Mawakana, co-CEO i Waymo.

Waymos førerløse taxier har kørt rundt i San Franciso i flere år, men under svære restriktioner. De måtte kun køre ubemandet i visse dele af byen og indenfor bestemte tidsrammer. Waymo måtte heller ikke opkræve betaling for ture, hvor der ikke sad en chauffør af kød og blod bag rattet.

Alle disse restriktioner er løftet nu.

Waymo fortæller, at de har mere end 100.000 personer på venteliste, for at få lov til at bruge taxi-tjenesten. De vil derfor sende endnu flere førerløse taxier på gaderne i de kommende måneder.

Waymo oplyser videre, at de i efter 1 million kørte miles (1,6 mio. km) ingen skader har oplevet. Ingen kollisioner med fodgængere eller cyklister.

“Enhver hændelse fra køretøj til køretøj involverede regelovertrædelser eller farlig adfærd fra menneskelige chaufførers side,” skriver Waymo.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.