×
ElbilerTophistorie

Nu får Volvos elbiler snart “lokale” batterier

Snart producer Northvolt elbilbatterier for Volvo Cars bare 220 kilometer fra Danmark. Byggeriet er netop starrtet op.

Opførelsen af Volvo Cars store batterifabrik i Göteborg er startet. Forventningen er, at fabrikken skal forsyne svensk-kinesernes elbiler med batterier fra 2026. Den opføres sammen med Northvolt i et fællesejet selskab ved navn Novo Energy.

På sigt skal 2.500 medarbejdere arbejde med produktionen og kapaciteten vil være op til 50 gigawatttimer om året. Samme mængde som Tesla p.t. kan producere på Gigafactory Berlin. De 50 GWh skal række til omkring en halv million elbiler om året.

Byggestarten er en vigtig milepæl for Volvo Cars, der sigter mod at være en ren elbilproducent i 2030. Her vil den nye batterifabrik spille en afgørende rolle. Battericeller fra fabrikken vil kun køre få meter ind i Volvos nye batterisamlingsanlæg, som bygges direkte i tilknytning til batterifabrikken.

Ifølge en pressemeddelelse fra Business Region Göteborg vil den nye batterifabrik blive drevet af 100 procent fossilfri energi.

Northvolt
Således kommer batterifabrikken i Göteborg til at tage sig ud (foto: Northvolt).

– Vi sigter efter at producere batterierne med bilindustriens laveste CO2-fodaftryk, siger Peter Carlsson, administrerende direktør i Northvolt.

Han var mødt op til spadestik i Göteborg sammen med Volvochefen Jim Rowan og Novo Energys chef Adrian Clarke.

Læs også: Northvolt udvikler ‘træbatteri’ baseret på lignin.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.