×
TeknologiTophistorie

Nu kan du betale dig fra annoncer på Facebook

Nu skal du vælge, om du vil betale med penge eller personlige oplysninger, når du bruger Facebook eller Instagram.

Besøgende på Facebook eller Instagram mødes nu med en mulighed for at tegne abonnement på tjenesterne. Formedelst 99 kroner om måneden kan du slippe for, at dine digitale gøremål benyttes til at servere reklamer, baseret på personlige oplysninger.

Tiltaget har været undervejs siden EU strammede reglerne for udveksling af personlige data over Atlanten. Vælger du at fortsætte uden at betale, må du altså acceptere, at Facebook – som hidtil – suger hvad de kan af oplysninger om dig og dine interesser.

Beløbet på 99 kroner er et “åbningstilbud”. Det gælder både for Facebook og Instagram-konti, der er tilknyttet den samme bruger. Fra den første marts skal du betale 49 kroner ekstra for hver yderligere konto, du vil koble på.

abonnement
Nu mødes du af dette spørgsmål, når du besøger Facebook.

Selv om 99 kroner er mange penge, er det absolut værd at overveje et abonnement. I særdeleshed, hvis du bekymrer dig om datasikkerhed. Gennem Facebook, Instagram, WhatsApp samler Meta et væld af data om dig (og alle andre). Heriblandt hudfarve, køn, seksuel orientering, politiske og religiøse holdninger – og meget mere.

Omfanget og detaljerne i disse oplysninger gør sporingen problematisk for EU. Faktisk har vi næppe hørt det sidste i sagen. Spørgsmålet er, om EU vil acceptere Metas nye løsning eller om der kommer yderligere stramninger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.