ElbilerTophistorie

Nu kommer Volkswagen-gruppens små elbiler

Volkswagen-koncernen planlægger en stribe af små elbiler, angiveligt til priser langt under 200.000 kroner.

Volkswagen-koncernen vil i de kommende år gå benhårdt efter segmentet der vil have små elbiler. Både Skoda, Seat og Volkswagen selv har nye, små modeller på vej, hævder Automotive News. Priserne på de mikro-ellerterne skal angivelige være svært lave; de starter ved bare 19.000 euro (omkring 141.000 kroner) hævder mediet videre.

Den første, vi får at se, bliver efter sigende Skodas variant, der får navnet Elroq. Den kommer i 2024 og bliver bandets anden elbil efter Skoda Enyaq iV.

Næste i køen er to elbiler fra Volkswagen selv. ID.1 får udseende som en crossover, altså en blanding mellem en familiebil og en SUV. Den kører på gaden i 2025 og den efterfølges af hatchback’en ID.2 to år senere.

Spanske Seat vil naturligvis også lege med. Deres variant hedder Acanda og vil blive lanceret i begyndelsen af 2025. Der er muligvis tale om den ‘billige bybil’ vi omtalte i marts måned. Ifølge Automotive News vil det nemlig være en ‘sporty halvkombi’ med unge bymennesker som tiltænkt målgruppe.

Det er Skoda, der har været ansvarlig for udviklingen af den nye serie af små elbiler. De vil alle blive bygget på en tilpasset udgave af Volkswagens MED-platform, der også danner grundlaget for VW’s nuværende ID-modeller, Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq iV og Cupra Born.

Bilerne vil ifølge mediet blive bygget på Seats fabrikker i Spanien.

Hvis rygterne om priserne holder vand, kan den nye serie af mikroelbiler måske få samme effekt på markedet, som mikro-trillingerne Up, Citigo og Mii havde fra 2012 og frem.

Faktisk går der rygter om, at Stellantis Group også har små elbiler på vej fra Citroën, Peugeot og Opel. Så kan kampen om mikrobilskunderne gentage sig, bare med el i stedet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.