Streaming

Nu rulles Dolby Atmos ud på iTunes

Apple er i gang med at opdatere filmtitlerne i iTunes inden næste måneds Apple TV-opdatering.

Understøttelse af lydformatet Dolby Atmos er en af de store nyheder i den kommende opdatering til Apple TV. En opdatering, der forventes at blive frigivet allerede i næste måned. Apple lovede tidligere, at film på iTunes ville blive skiftet ud med Atmos-udgaver – og det arbejde er allerede i fuld gang. Websites 9to5Mac har fundet adskillige titler, der allerede er blevet Atmos-ificeret, deriblandt den nye Deadpool 2, Blade Runner 2049 og Stevens Spielbergs Ready Player One.

DeadPool 2 er en af de film, der har fået Dolby Atmos-lyd.

Har du købt film i iTunes, får du automatisk opdateret de eksisterende udgaver til Dolby Atmos-udgaverne. Apple brugte i øvrigt samme strategi, da de opgraderede iTunes-titlerne til 4K og HDR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TvOS12-opdateringen gør Apple TV til den første streaming-enhed, der kan håndtere både Dolby Vison HDR og Dolby Atmos. Det kræver dog et specifikt tv-setup i stuen, nemlig en Apple TV 4K, et HDR-kompatibelt 4K-tv og et Atmos-kompatibelt surroundsæt, hvis du vil have det bedste ud af teknologien.

I lande, hvor Siri er tilgængelig på Apple TV – det er den ikke i Danmark – kan brugerne bruge stemmen til at søge efter Dolby Atmos-titler.

Back to top button