×
Gadgets

Nu skal LG bygge B&O’s tv

Hæderkronede danske Bang og Olufsen har haft det skidt i en del år efterhånden. Selv på trods af en ganske gedigen succes med deres Play serie, så er hele koncernen decideret truet af konkurs – med det ene dårlige regnskab efter det andet og en slankekur, der har varet i årevis.

B&O’s store problem er, at volumen på deres produktion er ekstremt lille i forhold til andre producenter. Det betyder, at overskuddet ikke er nær så stort pr. enhed som de eksorbitante priser på produkterne ellers kunne antyde.
Det har betydet, at B&O nu er til salg – vi har tidligere beskrevet rygter om et forestående salg i Korea til enten Samsung eller LG. Rygterne var blandt andet baseret på, at Tue Mantoni, B&O’s direktør, var på charmeoffensiv i Korea. Det viser sig dog, at det måske ikke var derfor, Mantoni var i Korea, men nærmere fordi han har forhandlet med LG om at stå for B&O’s produktion af fjernsyn.

Overtaget TV produktionen

Tue Mantoni og LG har indgået en aftale om at LG nu skal producere B&O’s tv – B&O designer naturligvis stadig selv deres fjernsyn og står for lyden i dem – men LG skal altså levere panelerne og samle fjernsynene. Tue Mantoni siger til Bloomberg, at det skal spare B&O for ca. 150 millioner kroner over de næste tre år – penge, B&O har god brug for i deres nuværende situation.

“Vi har tabt en del penge fordi vi producerer så få tv. Vi laver omkring 30.000 tv om året – LG laver omkring 40 millioner,” begrunder Tue Mantoni aftalen med LG.

Aftalen ændrer ikke på, at B&O stadig er til salg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.