×
TeknologiTophistorie

Nu testes der roadpricing i Danmark

I de næste tre år testes der roadpricing på de danske veje.

I de næste tre år skal 2.200 danskere være med til at teste roadpricing omkring de større byer i Danmark. Det er DTU og det statslige selskab Sund og Bælt, der står i spidsen for forsøget. Det blev besluttet i forbindelse med aftalen om grøn omstilling af vejtransporten i 2020.

Roadpricing, eller kørselsafgifter, vinder frem politisk som et middel mod den stigende trafik i specielt de større byer. Men også bilejernes og bilproducenternes egne organisationer taler varmt for roadpricing, som et alternativ til andre afgifter.

Undser forsøget skal deltagerne køre rundt med en app på telefonen. Den skal holde øje med deres kørsel og udregne, hvad de skal betale for deres køreture.

“I forsøget ses der udelukkende på personbiler, og der afprøves forskellige takststrukturer med et geografisk fokus på større byer med trængselsudfordringer,” skriver Transportministeriet.

DTU forventer, det vil tage omkring tre år at gennemføre forberedelse, forsøg og efterfølgende analyser og evaluering.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.