ElbilerTophistorie

Ny elektrisk kineser er kommet til Europa

Ora Funky Cat koster under 300.000 kroner, skal konkurrere mod VW ID.3 og ligner det uægte afkom fra et forhold mellem en Porsche og en Mini.

Med introduktionen af Ora Funky Cat har et nyt kinesisk elbilsmærke taget hul på Europa, nemlig Great Wall Motors. Ora Funky Cat er på størrelse med Volkswagen ID.3 og prisen er på 30.000 engelske pund – knapt 263.000 kroner. Bilen er i første omgang sendt på vejene i England, men mon ikke den finder vej under kanalen på et tidspunkt?

Bilen kan købes med to batterivarianter på 48 kWh og 63 kWh, hvilket giver den en rækkevidde på henholdsvis 310 kilometer og 420 kilometer. Opladningen foregår med op til 80 kW DC på ladere ude i byen. Hjemme i garagen kan den håndtere tre-faset 11 kW AC.

Standardudstyret i First Edition-udgaven, som er sendt til England, inkluderer adaptiv fartpilot, 360-graders kamera, bakkamera og smartphone-opladning. Der er desuden varme i de elektrisk indstillelige forsæder. Infotainment-systemet baseres på Android Auto og Apple CarPlay.

Ora Funky Cat
Et kig indenfor i kabinen.

Ora Funky Cat kører rundt i Kina under navnet Cat 01 i Kina. Den er baseret på Great Wall Motors nye dedikerede elbils-platform og drives af en elmotor på forakslen. Motoren kan levere 169 hk og et drejningsmoment på 250 Nm, hvilket giver den en acceleration fra 0-100km/t på 8,3 sekunder. Hævdes det.

Ora Funky Cat
Ora Funky Cat First Edition.

Som det ses på billederne har bilens design visse retro-kvaliteter. Den blander elementer fra ikoner som Porsche 911 og MINI, men er også helt sin egen. Og hvis du synes, der er lidt VW Boble over fronten, så er det ingenting. Great Wall Motors har også lavet en ublu kopi af netop Boblen. Den kommer dog næppe på europæiske veje inden VW-advokaterne får stoppet den.

Sikkerheden er der ikke mange ord om, på selskabets engelske hjemmeside. Det er ellers et punkt, hvor nogle af de kinesiske elbiler stadig halter efter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.