Pixel
Teknologi

Ny lovgivning: Californien bliver CO2 neutral i 2045

Det lokale parlament Californien har sat ambitiøse mål for den enorme økonomis overgang til grøn energi

Det kan godt være, Donald Trump elsker kul og olie – men i flere amerikanske stater står den på noget, der ligner civil ulydighed overfor præsidentens dagsorden. Specielt Californien har sat sig for at have en decideret grøn profil, og nu har de skruet endnu mere op for ambitionen. Tidligere var målet 50% vedvarende energi, men nu har parlamentet sat yderligere mål.

100% vedvarende energi i 2045

Om ca. 27 år skal Californiens energiforbrug være 100% baseret på vedvarende energi. Det betyder samtidig, at målet om 50% i 2030 bliver sat op til 60%. Californien er en af verdens største økonomier – større end eksempelvis England – og projektet er derfor også et af de mest ambitiøse i kampen mod menneskeskabte klimaforandringer.

Modarbejder den føderale regering

Den nuværende Republikanske regering med Donald Trump i sidsen har ellers gjort hvad den kunne for at gøre det svært for de enkelte stater at frigøre sig for “sorte” energiformer – blandt andet har den rullet forbud og reguleringer, indført af den foregående demokratiske regering, tilbage. Men især Californien har kæmpet imod, og får formentlig selskab i den ambitiøse lovgivning fra andre stater i de kommende måneder. Både New Jersey, Massachusetts, Washington, D.C. og New York arbejder nu målrettet imod 2045 – og Hawaii har allerede vedtaget det samme.