×
Gadgets

Tesla er klar med batteriet til dit hus

I fremtiden kan du godt klippe snoren til DONG – i hvert fald, hvis det står til Tesla, hvis karismatiske leder, Elon Musk netop har lanceret sit nye batterisystem kaldet PowerWall. Ideen er simpel; et stort batteri skal kunne oplades ved hjælp af for eksempel sol eller vind. Selv på de dage, hvor solen ikke skinner eller vinden ikke blæser, vil man så alligevel kunne bruge løs af strømmen fra sit batteri.

Vil revolutionere verden

Musk er ret sikker i sin sag, og har store ambitioner; han er i forbindelse med lanceringen citeret for at sige: “Det lyder skørt, men vi vil ændre hele energi infrastukturen til at være helt fri for Co2 udledning.”

De 7 kWh den mindste udgave indeholder skulle dække ca. 1/4 af en husstands daglige strømbehov – hvilket ifølge Musk skulle give en stabil tilførsel af strøm under næsten alle omstændigheder.

Man kunne også forestille sig, at batteriet bruges til at gemme strøm, der så bruges i de “dyre” perioder i stedet for at købe strømmen fra elselskabet.

Findes i flere størrelser

Der hvor batteriet virkelig kommer til sin ret er steder, hvor det er muligt at sætte en alternativ og vedvarende energikilde op – eksempelvis ude på landet, hvor man kan have en stor vindmølle til at levere strømmen. Batteriet kan fåes fra 7 kWh helt op til 10 mWh og eventuelt endda endnu større. På den måde kan det både bruges af private og virksomheder.

Klart i år

Batteriet kan allerede forudbestilles nu – hvis du bor i USA. Men Elon Musk tænker ikke småt, og det vil kunne købes over hele verden, formentlig allerede fra næste år. Prisen er ca. 3000$ (ca. 20.000 kr.) for den mindste model med 7 kWh.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.