Pixel
Teknologi

Ny Medivac drone skal redde liv

Droner bliver efterhånden anvendt til lidt af hvert. Her er en helt ny metode, der potentielt kan redde menneskeliv

Det lyder som det rene science fiction, men ideen er egentlig ganske simpel: Når det bringer menneskeliv i fare at redde andre mennesker skal det i stedet være en drone, der bliver sendt ind i brandpunktur. Den nye Medivac drone er klar til at blive sat ind i verdens krigszoner og ved naturkatastrofer, hvor det ellers kunne være farligt for redningspersonnel at blive indsat.

Klarer det meste selv

Dronen er på størrelse med et lille fly og har såkaldt VTOL egenskaber – den kan altså lette og lande lodret. Ideen er så, at Medivac flyver til den skadede – der så hjælpes op i kabinen af andre på stedet. Der er kameraer og højttalere monteret på ydersiden, så læger og sygeplejersker tilbage på basen kan instruere hjælperne på stedet.

Når patienten er lastet, flyver dronen selv retur. Den har en rækkevidde på lige under 30 kilometer, hvilket burde være nok til, at de fleste operationer kan styres fra relativt sikker afstand.

Flyver “under radaren”

Dronen er bygget i kulfiber og køler sin udledning så den ikke er udmiddelbart synlig fra lang afstand eller på radar.

I første omgang er dronen beregnet til israelsk militær, men det giver mening, da firmaet bag, Tactical Robotics, har hjemme i Israel. Hvis den bliver en succes forventes det dog, at den også vil blive eksporteret og brugt i andre sammenhænge end blot militært.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.