ElbilerTophistorie

Ny Polestar 3 SUV kommer næste år

Den kommende Polestar 3 bygges på den nye SPA2-platform og skal være et alternativ til Jaguar i-Pace og Mercedes EQC.

Svensk-kinesiske Polestar har afsløret, at deres tredje model, en stor elektrisk SUV der fornuftigt nok kaldes Polestar 3, kommer til næste år. Designet på den nye 3’er skal yderligere adskille Polestar fra Volvo-brandet og den skal være et alternativ til store el-flydere som Tesla Model X, Audi e-tron, Jaguar i-Pace og Mercedes EQC.

Umiddelbart ser dog ud til, at Polestar 3 primært skal laves for at tækkes amerikanerne. I hvert fald meddeler Polestar samtidig, at modellen skal bygges i Ridgeville, South Carolina, i en af de mest avancerede bilfabrikker i USA. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Polestar 3 vil blive bygget i USA til amerikanerne. Fra nu af er USA ikke et eksportmarked men et hjemmemarked. Vi har bilerne, og vi har evnen til at producere dem, udtaler Polestar CEO Thomas Ingenlath.

Selskabet understreger dog, at bilen også vil blive lanceret globalt. Eksempelvis skal de europæiske udgaver bygges på en fabrik i Kina, lige som den nuværende Polestar 2.

Polestar beskriver selv 3’eren som en “en aerodynamisk SUV” og selv om designet endnu ikke er afsløret, så vil den sandsynligvis hente masser af inspiration fra sidste års Precept-koncept. Den får dog en markant højere bagende, ses det under lagenet på billedet øverst – det er trods alt en SUV.

Polestar
Sidste års Precept-konceptbil.

Polestar 3 vil ankomme nogenlunde samtidig med den helt-elektriske næste-generations Volvo XC90 og de to modeller er baseret på den samme platform, nemlig den nye SPA2, der er konstrueret specielt til større biler. De to modeller vil dele både chassis og batteriteknologi og vil, ifølge rygterne, få en rækkevidde på op til knapt 500 kilometer.

Lige som Polestar 2 vil 3’eren være baseret på Android Automotive-styresystemet, der er væsentlig dybere integreret i bilens systemer end eksempelvis Android Auto eller Apple Carplay. Med Automotive kan styresystemet håndtere mange af bilens kernefunktioner og ikke bare infotainment og navigation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Billederne herunder skal angiveligt være Polestar 3, men det er ubekræftet. Klik på billedet for at forstørre:

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.