ElbilerTophistorie

Ny stor ladeoperatør på vej til Danmark

Nordens største åbne ladeoperatør, Recharge, er på vej mod Danmark. De første ladepunkter åbnes inden årets udgang, loves det.

Clever, Ionity, Tesla og de andre ladeoperatører får en ny ‘konkollega’ herhjemme. Inden årets udgang vil norske Recharge nemlig tilbyde opladning til danske elbilister. Med omkring 3.800 ladepunkter i Norge, Sverige og Finland er Recharge Nordens største åbne ladenetværk.

Det er endnu ikke offentliggjort hvor de nye ladepunkter bliver sat op, men selskabet sætter dem primært op sammen med samarbejdspartnere. Deriblandt Ikea og Shell, fortæller Motor. Det skal dog ikke forveksles med Shells eget lademærke, der også hedder Recharge.

Selskabet gør sig primært i lynladere på 150 kW og de har store ambitioner:

– Når vi går ind i Danmark, er det helt klart for at blive blandt de største, siger Recharge-direktør Oskar Svedensted til Motor.

Så sent som fredag i sidste uge satte Tesla Danmark på listen over lande, hvor Supercharger-netværket kan bruges af ikke-Teslaer. Otte ud af de 12 fungerende Supercharger-ladestationer herhjemme blev i første omgang åbnet op. Dermed fik danske elbilister med ét 128 nye lynladepunkter.

Transportministeriet anslår, at der er mere end 6.000 offentlige ladepunkter i Danmark. Lynladere med en effekt på mindst 100 kW udgør dog bare otte procent af disse, så nordmændene er ganske velkomne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.