×
TeknologiTophistorie

Ny type smartphone-batteri giver højere energitæthed

Den kinesiske smartphone-producent, Honor, har fremvist en ny type smartphone-batteri baseret på silicium-kulstof.

Den kinesiske smartphone-producent, Honor, har fremvist en ny type smartphone-batteri baseret på silicium-kulstof.

Der er sket meget med smartphones i løbet af årene, men hvad der ikke har rykket sig synderligt er batteriteknologien.

Nu har den kinesiske smartphone-producent, Honor, dog fremvist en ny type batteri, baseret på silicium-kulstof. Præsentationen af den nye type batteri foregik ved afsløringen af Honor Magic5 Pro-telefonen, under Mobile World Congress.

Knap 13% højere energitæthed

Ifølge Honor skulle denne nye teknologi give knap 13% (præcis 12,8%) højere energitæthed, sammenlignet med nuværende litium-ion batterier.
Dette ville altså resultere i, at en Honor Magic5 Pro med en 5.100 mAh batteri, i stedet ville kunne rumme 5.450 mAh, hvis det var baseret på silicium-kulstof teknologien.

Den højere energitæthed skyldes, at silicium-kulstof batteriet er langt mere effektivt ved lav spænding. Se grafen herunder.

Snart en realitet på det kinesiske marked?

I Kina står den førnævnte telefon til at rumme et batteri på 5.450 mAh, hvilket kunne tyde på at teknologien rent faktisk er et færdigt produkt og ikke bare en prototype. Dette er dog ikke blevet bekræftet endnu.

Den internationale model af Honor Magic 5 Pro er opgivet til 5.100 mAh, hvilket derfor må være bygget på litium-ion.


Læs også: Leica-telefoner fra Xiaomi rammer Danmark til marts

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.