fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Ny undersøgelse: Det traditionelle tv er stadig populært

En ny YouGov undersøgelse har et par interessante tal om danskernes tv vaner når det kommer til traditionelt flow-tv – altså tv på de almindelige tv-kanaler – og streaming. Generationskløften er som forventet ret stor, men det overrasker også, hvor mange unge faktisk stadig foretrækker at se film og serier på den store skærm i stedet for de allestedsnærværende telefoner og tablets.

Ældre ser mest fjernsyn

Det kan ikke komme bag på nogen at de ældste også er dem, der forbruger mest flow-tv. Faktisk er det hele 92% af de adspurgte i alderen 50-74 der foretrækker at bruge fladskærmen med et fjernsynssignal og dermed underlægge sig programplanlæggernes smag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alderen 15-49 år er det efterhånden næsten halvdelen (45%) der foretrækker at streame tv-serier og film via streamingtjenester i stedet for at bruge fladskærmen til flow-tv, og overraskende nok er det næsten samme procentdel (44%) der foretrækker at se serier og film på fjernsynet i stedet for på tablets og telefoner.

”Vi oplever, at det er blevet et krav for vores kunder, at husets primære TV, dét som står i stuen, skal kunne tilgå og understøtte de forskellige streaming-tjenester. Derfor samarbejder vi løbende med nye streaming-tjenester, der ønsker at integrere deres platform i Samsungs Smart Hub, som findes i de allerfleste nye skærme i dag. På den måde gør vi det så nemt som muligt at se præcis, hvad man ønsker på fladskærmen”.

Andre tal fra undersøgelsen:

  • Næsten halvdelen (42 %) af de adspurgte danskere streamer via. Netflix
  • 9 ud af 10 danskere (92 %) i alderen 50-74 år, ser ”Flow TV”
  • 45 % af de unge i alderen 15-34 år, streamer via fladskærmen
  • 7 ud af 10 danskere (72%) kunne ikke forestille sig ikke at have et fjernsyn
  • 71 % af de adspurgte danskere bruger deres fladskærm til at se ”Flow TV”

 

Undersøgelsen er lavet af YouGov for Samsung

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button