×
Gadgets

Ny undersøgelse: Det traditionelle tv er stadig populært

En ny YouGov undersøgelse har et par interessante tal om danskernes tv vaner når det kommer til traditionelt flow-tv – altså tv på de almindelige tv-kanaler – og streaming. Generationskløften er som forventet ret stor, men det overrasker også, hvor mange unge faktisk stadig foretrækker at se film og serier på den store skærm i stedet for de allestedsnærværende telefoner og tablets.

Ældre ser mest fjernsyn

Det kan ikke komme bag på nogen at de ældste også er dem, der forbruger mest flow-tv. Faktisk er det hele 92% af de adspurgte i alderen 50-74 der foretrækker at bruge fladskærmen med et fjernsynssignal og dermed underlægge sig programplanlæggernes smag.

I alderen 15-49 år er det efterhånden næsten halvdelen (45%) der foretrækker at streame tv-serier og film via streamingtjenester i stedet for at bruge fladskærmen til flow-tv, og overraskende nok er det næsten samme procentdel (44%) der foretrækker at se serier og film på fjernsynet i stedet for på tablets og telefoner.

”Vi oplever, at det er blevet et krav for vores kunder, at husets primære TV, dét som står i stuen, skal kunne tilgå og understøtte de forskellige streaming-tjenester. Derfor samarbejder vi løbende med nye streaming-tjenester, der ønsker at integrere deres platform i Samsungs Smart Hub, som findes i de allerfleste nye skærme i dag. På den måde gør vi det så nemt som muligt at se præcis, hvad man ønsker på fladskærmen”.

Andre tal fra undersøgelsen:

  • Næsten halvdelen (42 %) af de adspurgte danskere streamer via. Netflix
  • 9 ud af 10 danskere (92 %) i alderen 50-74 år, ser ”Flow TV”
  • 45 % af de unge i alderen 15-34 år, streamer via fladskærmen
  • 7 ud af 10 danskere (72%) kunne ikke forestille sig ikke at have et fjernsyn
  • 71 % af de adspurgte danskere bruger deres fladskærm til at se ”Flow TV”

 

Undersøgelsen er lavet af YouGov for Samsung

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.