×
GadgetsStreaming

Rygterne om tv’ets død er stærkt overdrevne

Streamingtjenesterne vælter sig i kunder og vi er ikke mange, der tror på, at flow-tv har en fremtid ud over sportsbegivenheder. Men måske er vi for tidligt ude med dødsdommen. For selv om den yngre generation er flasket op med Netflix, Youtube og on-demand-tv, så er de alligevel temmelig positive overfor gammeldags flow-tv. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, der er foretaget af YouGov for it-virksomheden Akamai.

Overraskende viser undersøgelsen, at det er den ældre generation, der er mest pessimistiske. Kun 55 procent af danskerne mellem 35-54 tror på, at flow-tv eksisterer om fem år. Og kun 26 procent tror, at der findes flow-tv om ti år. Blandt de unge mellem 18 og 35 år er der til gengæld 74 procent der tror, at traditionelt tv vil findes om fem år. 43 procent tror, det vil findes om ti år.

“Det er lidt overraskende, at den yngre generation ikke i samme grad som den ældre afskriver det traditionelle flow-tv. Især fordi, det også er de unge, der har det absolut største forbrug af on demand-tjenester. En del af forklaringen er, at de unge i høj grad streamer på farten fra fx deres smartphone, men stadig ser traditionelt flow-tv derhjemme,” siger Per Sterner fra Akamai Nordics i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen ser 49 procent af de unge mellem 18 og 35 år on-demand-tv dagligt eller flere gange om ugen.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1016 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 6. – 8. november 2015.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.