fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Nyt Apple patent: I fremtiden kan din iPad og iPhone måske dele strøm trådløst

Et nyt patent fra Apple indikerer, at firmaet arbejder på at man vil kunne oplade et produkt med et andet - uden ledninger

Først sidste år – med iPhone 8/8 Plus og X – kom Apple ind i kampen i forhold til trådløs opladning. Men, som det ofte er tilfældet med Apple, så gør de meget få ting halvhjertet, og nu arbejder de på en ny teknologi, der vil kunne betyde at du (forhåbentlig) aldrig igen løber tør for strøm på den enhed, der betyder mest for dig – i hvert fald ikke, hvis du har en anden Apple enhed i tasken.

Pantenter sladrer

Det er et nyt patent fra den californiske virksomhed, der giver et hint om den måske kommende teknologi. Ifølge ansøgningen er ideen, at to enheder via induktion vil kunne “stjæle” strøm fra hinanden. Brugeren vil så kunne prioritere, hvilken enhed han eller hun helst vil have strøm på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bruger eksisterende teknologi

Din iPhone vil måske kunne stjæle strøm fra toppen af din MacBook

En trådløs opladning foregår ved at én induktionsspole overfører strøm til en anden – Apples nye teknologi vil betyde, at enheder der allerede er i stand til at oplade også vil kunne afgive elektricitet via den samme spole. I patentet vises en iPhone placeret midt på en iPads skærm – men i teorien vil også Macs kunne bruges, og med i patentansøgningen er også en tegning af en Mac med induktionsspoler både i og ved siden af trackpad’en.

Ingen garantier

Apple ansøger om mange pantenter hvert eneste år, og det er ikke ensbetydende med, at teknologien finder vej til produkter i virkeligheden. Ikke desto mindre er det en god indsigt i Apples tankegang, og lige denne teknologi giver rigtigt god mening.

 

 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button