×
Mobil og tabletsTophistorie

OnePlus 10T anmeldelse – gamermobil med lynhurtig opladning

Med 150W-opladning løber OnePlus 10T fra alle andre mobiltelefoner, vi har haft forbi redaktionen. Den går fra 0-100 på tyve minutter.

Hvis OnePlus 10T var en cirkushest, ville dens helt store trick være opladningen. Telefonen har godt nok også fået en hurtigere processor end marts måneds OnePlus 10 Pro og der er naturligvis også andre justeringer. Men det er opladningen, der overskygger alt. Den lader helt vanvittig hurtigt op. Men det vender vi tilbage til.

OnePlus 10T er ikke en ny topmodel. Den ære tilfalder fortsat 10 Pro. Og hvor OnePlus med Hasselblad-samarbejdet sigtede efter foto-entusiaster med 10 Pro, så er OnePlus 10T mere henvendt til gamere. Faktisk har OnePlus helt droppet Hasselblad-funktionerne på 10T. De har også ofret den, af brugerne så elskede, ‘alert-slider’, ligesom trådløs opladning er udeladt.

Som det ses på billederne, ligner 10T stort set sin forgænger. Kamera-“kogepladen” er der også, men den er blevet bedre integreret i telefonen og fremstår ikke længere påklistret. På fronten er der dog sket lidt. Rent visuelt er skærmen blevet lidt mere “flad” i siderne, hvor 10 Pro buede mere. Samtidig er selfie-kameraet blevet rykket ind på midten.

Skærmen er taget fra mellemste hylde

Skærmen har samme størrelse som på forgængeren (6,7 tommer). Det er en AMOLED-skærm, men både opløsningen og pixeltætheden er lavere end på 10 Pro. Det er godt nok også en “always-on”-model og den understøtter både HDR10+ og 10-bit farver, ligesom den har 120Hz-opdatering. Men den har ikke mulighed for at veksle flydende mellem 1 og 150Hz ligesom 10 Pro. Her veksler den mellem 60, 90 og 150Hz alt efter, hvad der er aktivt på skærmen. I det hele taget er skærmpanelet simpelthen taget fra mellemste hylde.

Det er såmænd ikke fordi skærmen på 10T er dårlig, men i direkte sammenligning kan man sagtens se forskel på topmodellen og 10T.

Vanvittig hurtig opladning

Som nævnt i indledningen er opladningen det punkt, hvor 10T’eren for alvor løber fra andre OnePlus-telefoner. Ja, den matcher faktisk det hurtigste, der findes på butikshylderne herhjemme lige nu. Den er nemlig blevet udrustet med 150W-opladning, hvor 10 Pro “kun” har 80W-opladning.

Det betyder, at man kan oplade batteriet i 10T’eren fra 0-100 procent på knapt 20 minutter. På bare fem minutter kan man fylde mere end 40 procent på batteriet. Det er saftsusemig imponerende. Til sammenligning tager det omkring 31 minutter at lade 10 Pro op fra 0-100 – og den er ellers hurtig!

Jeg har lavet nedenstående ladekurve, der viser opladningen i to-minutters intervaller. Sammenlignet med iPhone 13 Pro Max ser det helt skørt ud. Efter en times (!) opladning var der bare fyldt 80 procent på iPhone.

OnePlus 10T

Nu kunne man så frygte at telefonen – og batteriet – bliver skadelig varm under opladningen, men det er ikke tilfældet. Under min måling kom telefonen på intet tidspunkt over 38,7 grader celcius. Til sammenligning var iPhone 13 Pro Max oppe på 44 grader celcius, da den var varmest.

Hvad kan man egentlig bruge den hurtige opladning til, spørger du måske, og det er et helt validt spørgsmål. De fleste af os lader alligevel telefonen op, mens vi sover, så den har saft nok til en hel dags brug når vi står op. Men her skal man tænke på målgruppen – OnePlus 10T er en gamer-telefon og 3D-spil er som bekendt hårde ved batteriet.

Ydelsen

Apropos gaming, så er OnePlus 10T også bestykket med en hurtigere processor end 10 Pro, nemlig Snapdragon 8+ Gen 1. I Geekbench-målingen er plus-udgaven ikke hurtigere end forgængeren fra 10 Pro. Tværtimod er den lavere i multi-core testen.

GeekBench 5Test 1Test 2Test 3Gennemsnit
Single-core1.0171.0441.0341.031
Multi-core3.3283.3363.3393.334
Test med GeekBench 5.

OnePlus 10 Pro scorede 987/3.529, da vi testede den.

Men kører vi de to modeller gennem 3D Marks Wild Life Extreme Stress Test viser forskellene sig for alvor. Her overgår 10T’erens laveste score (2.591) faktisk 10 Pro’erens højeste score (2.580). Også Stability-testen løber i rundkreds om 10 Pro. Den dækker over, hvor godt systemet yder, når der er “tryk på” over længere tid.

Wild Life Extreme Stress TestOnePlus 10TOnePlus 10 Pro
Best loop score2.7622.580
Lowest loop score2.5911.609
Stability93,8%62,4%
Test med 3D Mark.

Det er, med andre ord, ikke for sjov, når OnePlus hævder, at 10T er specialdesignet til gamere. Her skal det dog lige nævnes, at vi har haft topmodellen med 16 gigabyte RAM til anmeldelse. Der kan (og burde) være forskel ned til 8 gigabyte-versionen.

En blandet pose bolcher

Der sidder tre linser i kamera-kogepladen på bagsiden. Hovedkameraet er baseret på Sony IMX766 sensoren, der ikke er helt så avanceret som sensoren i 10 Pro. Den har en opløsning på 50 megapixel og kan fange billeder i 10-bit farver. Hovedkameraet flankeres af en ultravidvinkel-linse (8 megapixel) og en makrolinse (2 megapixel). På fronten har den et 16-megapixel selfie-kamera.

OnePlus har naturligvis garneret kamera-hardwaren med et væld af intelligente funktioner, der skal forbedre billedkvaliteten. Således er der både Image Clarity Engine 2.0 (ICE), TurboRAW og Nightscape 2.0. Det ændrer dog ikke på, at kameraet i 10T er et skridt ned i forhold til 10 Pro.

Som det ses på eksemplerne nedenfor kan 10T sagtens tage gode billeder. I min optik er farverne flotte og varme. Men der noget med efterbehandlingen, der ikke er ensrettet på de tre linser. Det er ret tydeligt, når man sammenligner de tre landskabsbilleder herunder. De er alle tre taget inden for 20 sekunder, men der er væsensforskelle i farvetemperaturen. Alle billeder er taget med peg-og-skyd-metoden.

Selfie-kameraet tager gode billeder og efterbehandlingen er god. Bokeh-effekten er lidt stramt skåret, men fungerer og makro-billeder, som illustreret med sommerfuglen, leverer også gode resultater. Men igen er der noget bøvl med farvetemperaturen.

Mit overordnede indtryk er, at kameraet vil gøre de fleste glade, men det er tydeligt, at det ikke er her, OnePlus har lagt energien. På kamera-fronten er det fortsat 10 Pro’eren, der er OnePlus’ beste bud. Billederne, vi viser her på siden, er i øvrigt nedskaleret. Vil du se dem i deres fulde opløsning, kan du hente dem her (40 megabyte ZIP-fil).

iNPUT mener …

Hvis man køber OnePlus 10T i den tro, at der er en ny topmodel, bliver man skuffet. Det er den ikke – og det forsøger OnePlus i øvrigt heller ikke at bilde os ind. De største kompromiser, i forhold til topmodellen, er skærmen og kameraet. Hvis fotos betyder noget, kan det efter min mening godt betale sig at smide den ekstra tusindlap for 10 Pro med Hasselblad ombord.

Til gengæld får man med 10T en virkelig hurtig telefon, der kan kværne gennem selv de mest krævende 3D-spil. Og så får man en telefon, der kan oplades så hurtigt, at man næsten ikke tror sine egne øjne.

Samtidig er den en tusindlap billigere end 10 Pro. Prisen for OnePlus 10T starter ved 5.499 kroner for udgaven med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads, mens den bedst bestykkede udgave, der har 16 GB RAM og 256 GB lagerplads fås for 6.299 kroner. Det er bestemt ikke nogen høj pris for en telefon, der leverer så godt som 10T’eren.

OnePlus 10T

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

6.299 kr.

OnePlus 10T er en rendyrket gamermobil, der sætter fart på både spil og opladning.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.