×
Mobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: OnePlus 10 Pro

Med OnePlus 10 Pro jagter OnePlus igen konkurenternes billedkvalitet med hjælp fra Hasselblad. Det gør de temmelig godt.

OnePlus er udmærket klar over, at kameradelen er det sted, de halter efter konkurrenterne. Derfor indgik de sidste år et samarbejde med ikoniske Hasselblad. Et samarbejde, der i år er intensiveret. Der er godt nok opdateringer over hele linjen i OnePlus 10 Pro, men fokus har helt klart været på kameraet.

Er det så lykkes OnePlus at hente ind på konkurrenterne med det seneste flagskib? Læs med her og find ud af det …

Nu med kogeplader …

OnePlus 10 Pro følger samme designskabelon som forgængeren fra sidste år; nemlig en stor skærm uden buede skærmkanter og med et såkaldt “punch hole” i øverste venstre hjørne, hvorfra selfiekameraet kigger ud.

Bunden med SIM-skuffe, USB-C stik og højttaler er også magen til sidste års variant, ligesom den af OnePlus-fans så elskede Mute-knap på siden er bibeholdt.

Bagsiden er dog væsentlig anderledes. Ikke alene fås den nu i en sort udgave, som OnePlus kalder for Volcanic Black (og som jeg personligt er fuldstændig pjattet med). Kamerahuset har også fået en gevaldig overhaling. Der er nu tre store linser, mod 9 Pro’erens to, ligesom LED-blitzen er blevet forstørret. Det betyder, at kamerahuset mere end nogensinde ligner et sæt kogeplader på et køkkenbord.

Jeg er dog personligt ret begejstret for designet, kogeplader eller ej. Telefonen føles som kram og der er intet at udsætte på hverken materialer eller samlekvalitet.

Lynhurtig, men …

OnePlus har, naturligvis, puttet den seneste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor i maskinrummet. I vanlig brug føles telefonen da også rasende hurtig; alt kører i smør, ligegyldigt hvad man kaster efter den af apps og spil. Men på papiret imponerer den altså ikke.

Faktisk får OnePlus 10 Pro en lavere score i GeekBench end sidste års OnePlus 9 Pro. Det er i særdeleshed i Single-Core testen, den mister momentum. Trods flere forsøg, genstart og knytnæver mod himlen lykkes det mig simpelthen ikke at få den over tusinde point. På GeekBench-hjemmesiden kan jeg se, den burde ligge på mellem 1.100-1.200 point. Men altså ikke mit eksemplar, på trods af, at det er udgaven med mest RAM (12 gigabyte).

Når det nu er sagt, så er hastigheden en ren teoretisk diskussion. Samtlige nye Android-topmodeller leverer varen og du vil aldrig bemærke nogen forskel i daglig brug.

ModelSingle-CoreMulti-Core
Apple iPhone 13 Pro Max1.7334.871
OnePlus 9 Pro1.1273.686
OnePlus 10 Pro9873.529
Samsung Galaxy S22 Ultra1.2313.436
Målt med GeekBench 5.

Ud over processoren har OnePlus også givet telefonen den lynhurtige LPDDR5 RAM, der taler med resten af systemet via UFS 3.1. Præcis som sidste år. Der er altså brugt komponenter fra øverste hylde hele vejen igennem.

Fremragende skærm

Skærmen er også hentet ned fra øverste hylde. Der er tale om en 6,7 tommer stor AMOLED-skærm med 120Hz opdatering, anden-generations LPTO-teknologi og dobbelt farvekalibrering. Uden yderligere omsvøb: Den er helt forrygende flot. Farverne er sprøde, lysstyrken god og grafikken står skarpt.

Jeg synes dog, at den AI Adaptive Brigtness, som OnePlus har udstyret telefonen med, gør skærmen lidt for lyssvag til min smag. I det hele taget har OnePlus skruet ned for performance, for at spare på det ellers potente batteri (mere om det senere). Vægter du billedkvalitet højere end batterilevetid, er der et par indstillinger, der skal ændres, men så ser det sørme også blændende ud. Prøv eventuelt at se, hvad skærmen kan, med denne 4K HDR 60fps-video på Youtube.

Skærmen er tillige hurtig – og det skyldes Snapdragon 8 Gen 1 chipsettet, der giver ekstra ydelse på GPU-delen. Skærmen har ikke antydningen af lag, når man scroller gennem menuer eller websider, og det er heller ikke lykkes mig at finde et spil, der giver skærmen problemer. Jeg kastede den gennem 3DMark Wild Life Extreme Unlimited-testen, hvor den også gjorde det ualmindelig fint. Herunder sammenlignet med iPhone 13 Pro Max.

ModelScore
Apple iPhone 13 Pro Max2.794 (15,7 fps)
OnePlus 10 Pro2.537 (15,20 fps)
Målt med 3DMark Wild Life Extreme Unlimited

I øvrigt skal den anden generation af LPTO give endnu bedre batterilevetid. Det skyldes, at skærmens opdateringshastighed nu kan drosles helt ned til 1Hz. På forgængeren var det 10Hz. Det betyder, at skærmen suger langt mindre strøm, når du eksempelvis ser på statiske billeder.

Det ligner OxygenOS …

OxygenOS 12.1 har der været en del palaver omkring. Den kinesiske udgave af OnePlus 10 Pro fra januar havde nemlig Oppo ColorOS som styresystem. Heldigvis har OnePlus forsynet den europæiske udgave med OxygenOS. I hvert fald næsten.

OxygenOS 12.1 er nemlig en sammensmeltning af OxygenOS og ColorOS. Det betyder, at der er ændret i grafiske detaljer rundt om i systemet. Eksempelvis er der kommet langt flere muligheder for personlig tilpasning af skærmens layout.

OnePlus 10 Pro
Sammenligning af OxygenOS 11.3 (venstre) og 12.1 (højre).

Man kan mene hvad man vil, om den fusion af styresystemer, men jeg synes faktisk OnePlus er sluppet ret godt om ved det. En fordel er, at OnePlus fremover kan plukke de bedste ideer fra ColorOS og bruge dem i OxygenOS.

Kolossalt batteri

Sidste års OnePlus 9 Pro havde et batteri på 4.500 mAh, mens 10 Pro har fået hele 500 mAh mere. Det gør en kolossal forskel. For mig betød det, at telefonen snildt kunne holde dagen ud, natten over og en stor del af næste dag med. Til sammenligning tørster min iPhone 13 Pro Max ofte efter strøm allerede ved sengetid.

Læs om opladning, kameraet – med billedeksempler – og få den endelige dom på næste side.

Næste side: Opladning, kamera, fotoeksempler og karakter …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.