TeknologiTophistorie

Oplader trådløst fra 0 til 100 på 19 minutter

Xiaomi kan nu oplade trådløst med 80W og kan fyldes helt på 19 minutter. Det er hurtigere end den seneste OnePlus 8T kan oplades – med kabel.

En af de funktioner, der virkelig imponerer i den nye OnePlus 8T, er den rasende hurtige opladning af batteriet. Med Warp Charge 65-teknologien kan man fylde batteriet på omkring 36 minutter. Men nu går søsterselskabet Xiaomi skridtet videre med en ny 80W-opladning – og det vilde er, at den endda er trådløs.

80W Mi Wireless Charging, som de kalder den, kan fylde et 4.000 mAh batteri 10 procent på bare et enkelt minut, 50 procent på 8 minutter og 100 procent på sølle 19 minutter. Altså trådløst. Det må siges at være svært imponerende.

Xiaomi har længe været helt fremme i bussen, når det handler om hurtig opladning af mobiltelefoner. I marts 2020 introducerede selskabet 40W trådløs opladning og så sent som i august måned nåede de op på 50W. Nu er den tredje gennembrud på 80W så opnået – alt sammen på mindre send et år.

Xiamoi har udgivet en video, der skal bekræfte opladningstiden. Den kan ses her:

Også på kablet opladning er Xiaomi langt fremme; selskabet har for nyligt lanceret telefonen Mi 10 Ultra, der er verdens første smartphone med 120W kablet opladning og 50W trådløs opladning.

Forsøget med 80W trådløs opladning er da også netop foretaget på en modificeret Xiaomi Mi 10 Ultra.

Som det er tilfældet med de hurtige trådløse opladningstyper, kræver det naturligvis et tæt samspil mellem de aktuelle hardwarekomponenter i telefonen. Derfor kan vi forvente at 80W-teknologien først ses i Xiaomis egne produkter. Men vi kan da håbe på, at den “drypper” over på søsterselskabet OnePlus’ produkter, som de plejer.

OnePlus 9 Pro til foråret med 80W trådløs opladning? Det ville ikke være dårligt …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.