Gadgets

Pladespiller til 3″-vinyl lanceres på Record Store Day

Japansk miniaturepladespiller til 3”-vinyl lanceres på Record Store Day, delvist takket være Jack White fra White Stripes.

Hvis du nogensinde har hørt om 3-tommer vinyl, skyldes det sandsynligvis den enigmatiske  frontmand for The White Stripes. Det Jack White-ejede pladeselskab Third Man Records importerede det klejne format fra Japan for næsten 15 år siden, hvor han samtidig udgav et stærk begrænset oplag af 3-tommers White Stripes-singler.

Fra Japan, naturligvis …

Den originale 3-tommer pladespiller blev egentlig lavet som et stykke legetøj af det japanske firma Bandai, men røg hurtigt af markedet igen. Siden er de blevet handlet til pænt høje priser på eBay. Men nu er pladespilleren så blevet genoplivet af elektronikfirmaet Crosley, der er kendt for sine retro-pladespillere. 

Firmaet har lavet et samarbejde med Record Store Day i et forsøg på at genoplive det klejne formået med en bærbar, batteridreven pladespiller med navnet RSD3. Pladespilleren vil naturligvis blive lanceret på Record Store Day, der i år finder sted lørdag den 13. april. 

Samtidig lanceres der otte 3”-singler i begrænset oplag fra blandt andet The White Stripes, The Ranconteurs, Jack White, The Interrupters og Bad Religion. Desuden får man en single med Foo Fighters med, hvis man investerer i RSD3. De otte øvrige singler købes i lukkede poser, hvor du ikke ved hvilken af de otte singler den indeholder.

RSD3 kan køre på fire AA-batterier og har indbygget højttaler – og et stik til hovedtelefoner. Pladespilleren sælges for 70 dollars – omkring 460 kroner plus afgifter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.