×
TeknologiTophistorie

Vinylplader sætter ny rekord

For andet år i træk sælges der flere vinylplader end cd-skiver. Det er ikke sket siden 1980'erne.

De seneste tal fra Recording Industry Association of America, RIAA, må være sød musik i vinylelskernes ører. For andet år i træk indtager vinylplader nemlig førstepladsen over de mest solgte fysiske musikmedier.

Der blev sidste år solgt 43 millioner vinylplader, hvilket er 6 millioner mere end de solgte cd’er i samme periode. Samtidig er indtægterne fra salg af vinyl steget. Således gav salget af vinylpladerne hele 1,4 milliarder dollars til branchen, men cd’en “kun” kunne mønstre en indtægt på 539 millioner dollars.

Det er imponerende nok syttende år i træk at salget af vinyl stiger. Men det er blot de seneste to år at den analoge skive har solgt bedre end cd-skiven, der har domineret totalt siden 1987.

Læs også: Vinylpladen fylder 70 – men hvordan virker den egentlig?

Det er lidt af et comeback for vinyl. Når det er sagt, så er det stadig bare drikkepenge i forhold til indtægterne fra streaming. Abonnementerne på musiktjenesterne stod for hele 84 procent af indtægterne i 2023. Det er omkring 14,4 milliarder dollars, knapt 100 milliarder kroner, og det er også rekord siger RIAA.

Salg af fysiske medier stod kun for 11 procent af salget.

Vinylplader
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.