Gaming

PlayStation 5 får rasende hurtig Samsung-SSD

Samsung-præsentation antyder, at koreanerne skal levere SSD-disken til PlayStation 5 konsollen – og at den nærmest eliminerer load-tider.

Lige siden PlayStation 5 blev præsenteret tidligere i år, har vi vidst, at den nuværende konsols sløve mekaniske harddisk vil være udskiftet med en hurtig SSD-disk i den nye udgave. Men ingen ved, hvilken SSD det bliver eller hvor hurtig den er. Det mysterium kan være blevet løst, takket være en Samsung-præsentation af selskabets SSD-diske. 

Under præsentationen af PlayStation 5 demonstrerede Sony hastigheden på SSD’en ved at bruge Marvels Spider-Man som eksempel. På en PS4 tog det 15 sekunder at indlæse en bane, mens det tog bare 0,8 sekund på udviklerudgaven af PlayStation 5 – altså befriende 18 gange hurtigere.

Under Samsung-præsentationen for nyligt blev det fortalt, at selskabet arbejder på en ny NVMe-SSD (Non-Volatile Memory Express) der skal bruges i både pc’ere og i spillekonsoller. Det medfølgende Powerpoint-slide giver detaljerede oplysninger om både boottider og opstart af spiltitler (i dette tilfælde Capcoms Monster Hunter: World).

Den giver også et par hint om, at Samsungs nye SSD skal bruges i PlayStation 5; for det første siger overskriften ”SSD era in game console 2020” og for det andet er der et billede af en PlayStation DualSchock 4-controller. Det er selvfølgelig spekulationer, men det er nærliggende at lægge to og to sammen.

PlayStation 5
Foto: Samsung

Grafikken viser også, at der er væsentlige hastighedsforbedringer på vej. Selv om der ikke er specifikke tal på billedet, så antydes det, at den nye NVMe-SSD booter maskiner mere end dobbelt så hurtigt som nuværende SSD-diske. Mere vigtigt er det, at det også bliver markant hurtigere at starte spillene op Ifølge grafikken vil det tage 38 sekunder at starte Monster Hunter: World fra en almindelig mekanisk harddisk, 13 sekunder fra en gennemsnitlig SSD-disk og mindre end det halve af det fra NVMe-disken.

Der er, med andre ord, lagt voldsomt i kakkelovnen i kampen mod ventetider.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.