×
ElbilerTophistorie

Potent kineser-elbil på vej mod Norden

Med 600 heste, firehjulstræk, rækkevidde på 600 kilometer og 800 volt-arkitektur er Lotus Eletre en potent sag. Nu kommer den til Norge.

Det tidligere engelske racerbilsmærke Lotus Cars, der nu ejes af kinesiske Geely, vil ind på det norske marked. Det fortæller Bilnytt, som har fået oplysningene bekræftet fra Duncan Johnston i Lotus Cars. Den første model på det norske marked bliver den potente Lotus Eletre, der kommer på gaden til foråret.

Lotus er i øjeblikket i gang med en rekrutteringsproces i Norge og forventer at have et showroom klar i Oslo næste år. Det er uvist om Norge skal bruges som spydspids for resten af Norden, men vi har da lov at håbe. Geely Holding ejer blandt andet også Volvo og Polestar.

Lotus Eletre bliver den første hel-elektriske model fra Lotus. Hvis man altså ser bort fra superbilen Lotus Evija, der blev fremstillet i 130 eksemplarer. Lotus kalder Eletre for en “hyper-SUV” og det er da også en bil med høje specifikationer.

Den har firehjulstræk, 600 hestekræfter, en topfart på 260 kilometer i timen – og så kan den accelerere fra 0-100 km/t på bare 2,95 sekunder.

Lotus Eletre
Lotus kalder Eletre for en såkaldt “hyper-SUV”.

Rækkevidden på bile er på mindst 600 kilometer, loves det. Batteripakken er på “over 100 kWh”, nærmere kommer de ikke. Lotus Eletre er desuden bygget på 800 volt-arkitektur, så batteriet kan lades hurtig op. 20 minutters opladning ved en 350 kW lynlader fylder den fra 10-80 procent, lover Lotus.

Eletre måler 5,1 meter i længden, den er 1,63 meter høj og har en akselavstand på 3,02 meter. Det er altså en ordentlig krabat.

Prisen siges at havne på mellem 80.000 og 130.000 euro (600.000-970.000 kroner). Det er altså en bil, der kommer til at konkurrere mod blandt andet BMW iX, Mercedes-Benz’ kommende EQS SUV og Porsche Taycan.

Lotus Eletre
Et kig indenfor i kabinen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.