×
Elbiler

Elektrisk Lotus Evija har 2.000 heste

Engelske Lotus har præsenteret sin elektriske superbil, Lotus Evija, der med 2.000 hestekræfter trækker fra det meste ...

Lotus har i dag præsenteret sin elektriske model Evija og hævder, at det er verdens kraftigste gadebil i almindelig produktion. Lotus Evija har noget der svarer til 2.000 hestekræfter og 1.700 Nm torque og firmaet hævder, at bilen kan accelerere fra 0-100 km/t på mindre end tre sekunder. Topfarten på over 300 km/t kan nås på ni sekunder.

Evija er udrustet med fire motorer og en 70 kWh batteripakke, der kan levere 2.000 kW output. Lotus fortæller, at bilen kan klare 402 kilometer på en opladning. Batteriet kan desuden håndtere 800 kW-opladning, hvilket vil lade bilen helt op på bare ni minutter – de steder, hvor det kan lade sig gøre, forstås.

Med eksisterende opladeteknologi kan Evija oplades til 80 procent på 12 minutter og 100 procent på 18 minutter ved hjælp af en 350 kW-oplader.

Lotus har tidligere meddelt, at de vil bygge blot 130 eksemplarer af Evija. Produktionen starter i 2020. Nåja, og prisen … den starter ved 1,7 millioner pund … Herunder et par billeder mere af vidunderet:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.