×
GadgetsTophistorie

Preppere tømmer hylderne for nødradioer

Efter forsvarsministerens udmelding lørdag, har danske preppere tømt hylderne for radioer med solceller og håndsving.

Det plejer at være toiletpapir og gær. Men nu er det radioer med solceller og håndsving, der flås fra butikshylderne. De såkaldte preppere har på rekordtid tømt ikke bare butikshylder, men også fjernlagre for små bærbare radioer, der kan bruges i tilfælde af en nødsituation.

– Jeg har været i Power i syv år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vores salg af radioer steg lodret med lige knap 2500 procent, siger Nicolai Ravn, salgschef i elektronikkæden.

Årsagen skal findes i en udmelding fra Beredskabsstyrelsen. Lørdag blev det meldt ud, at alle danskere skal kunne klare sig selv i tre dage i en krisesituation. 

I sekunderne efter oplevede elektronik- og hvidevarekæden Power et decideret stormløb mod virksomhedens hjemmeside, hvor danskerne rev hundredvis af små bærbare radioer ned fra hylderne. Senere skete det også i kædens 27 butikker.

Mest populær var en radiomodel fra mærket Denver med solceller og håndsving, der er udsolgt ikke blot i butikkerne, men også fra kædens nordiske centrallager.

– Vi er i gang med at skaffe alle dem, vi kan komme i nærheden af, og forhåbentlig ser situationen anderledes ud om ganske få dage. Men lige nu er status, at der er udsolgt af de helt basic modeller, som kun kræver håndkraft og solens stråler, forklarer Nicolai Ravn.

Ud over nødradio anbefaler Beredskabsstyrelsen, at man opbevarer vand, mad og varme tæpper, så man kan klare sig i tre døgn uden hjælp udefra.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.