×
Gadgets

Professor: Smartphone-antenner er elendige

En ny test, der er foretaget på Aalborg Universitet for DR-programmet Kontant, udpensler det, vi alle sammen godt ved: Antennerne på de nye smartphones er elendige. En bunke på hele 37 mobiltelefoner er blevet testet, og samtlige modeller er så ringe, at de bedste, på en skala fra A til G, højest kan hive sig op på et C.

Værst står det for Apple og nu hedengangne Nokia, mens listen toppes af Doro, Samsung og Sony. Den nye iPhone 6s havner på en 30-plads ud af 37 med et F. Samsung Galaxy S6 lægger sig lunt på en fjerdeplads, men scorer altså kun et D.

– Problemet med de nye telefoner er, at antennen indeni ikke fylder særlig meget. Det hele er blevet batteri og skærm i stedet for, siger professor Gert Frølund fra Aalborg Universitet, til DR.dk.

Gert Frølund har de seneste tre år løbende har testet antennen på smartphones. Han har, ifølge DR.dk, selv udviklet den metode, der i dag har skabt den internationale standard for, hvordan man tester kvaliteten af mobilantenner.

I testen måles antennen udelukkende på GSM900-båndet (det gamle 2G, red.), mens 3G og 4G udelades. Det har skabt en del diskussion om testens validitet, idet de fleste smartphones i dag sjældent kommer ”lavere” ned end 3G-frekvenserne.

Her er de ti højest placerede smartphones ifølge testen:

01. Doro Phone Easy 605 (C)
02. Samsung Galaxy S5 (C)
03. Sony Xperia Z (C)
04. Samsung Galaxy S6 (D)
05. Sony Xperia Go (D)
06. Samsung Galaxy S3 Mini (D)
07. LG A250 (D)
08. Nokia Lumia 620 (D)
09. Nokia Asha 300 (D)
10. Sony Xperia Z5 compact (D)

Læs mere hos DR.dk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.