×
TeknologiTophistorie

Nu åbnes MagSafe for konkurrenterne

Med Qi2 standarden kan også Android-enheder benytte magneter, ligesom Apples MagSafe. Der loves også hurtigere ladeeffekt.

Inden årets udgang kan også Android-telefoner udnytte Apples MagSafe-funktionalitet. Under CES-messen i Las Vegas er den nye generation af den trådløse opladningstandard Qi blevet præsenteret, og Qi2 inkluderer altså magnetisk MagSafe-funktionalitet som defineret af Apple.

Apple har nemlig leveret MagSafe-specifikationerne til Wireless Power Consortium, der står bag Qi2. Det er altså både magneternes specifikke placering og autentificeringen, der benyttes i Qi2.

MagSafe benyttes ikke alene til at justere mobilen og opladeren perfekt med hinaden. Den kan også bruges til at “klipse” ekstraudstyr fast bag på telefonen. Som eksempelvis Apples kortholder (se billedet øverst).

Det er lidt af en kovending fra Apple at åbne funktionaliteten for konkurrenterne. Men den skyldes muligvis to ting. For det første er MagSafe-økosystemet ikke ligefrem bugnende, for det andet presser EU på for at få aflivet Lightning-stikket. Ved at fremme trådløs opladning, kan Apple gå direkte fra Lightning til trådløs – og samtidig få flere tredjepartsproducenter med på MagSafe-vognen.

Ifølge Wireless Power Consortium er tanken, at eliminere forvirringen om, hvorvidt opladere og telefoner faktisk er kompatible, og at sikre, at spolerne er tæt koblede og korrekt justeret, så de kan oplade ved fuld hastighed. I øvrigt i direkte modsætning til hvordan Apple i øjeblikket begrænser nutidens Qi-opladere til halv hastighed, når de oplader en iPhone.

Både Apple og Samsung forventes at have Qi2-produkter ude inden årets udgang.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.