ElbilerTophistorie

Regeringen vil gøre det lettere at finde ledige ladestandere

Ladeoperatører skal i fremtiden gøre oplysninger om ledige ladestandere offentligt tilgængelig via en ny it-løsning. Men der er et problem.

Regeringen vil oprette et nyt it-system, der skal give elbilister informationer om, hvor der findes ledige ladestandere. Det meddeler Færdselstyrelsen i dag. Et bedre overblik over ladestandere skal understøtte den grønne omstilling og gøre det lettere at være elbilsejer, hedder det.

Dataene skal indsamles fra alle offentligt tilgængelige ladestandere via den offentlige drivmiddelinfrastruktur og altså også de enkelte operatører.

– Med let tilgængelige og opdaterede data om ladestandere får forbrugerne et bedre overblik over ladenettet i Danmark. Ligeledes vil data fra og om ladestandere også være et vigtigt værktøj for Færdselsstyrelsen og andre myndigheder. Disse data kan bl.a. kan fortælle os, hvor ladenettet skal udbygges, siger direktør i Færdselsstyrelsen Stefan Søsted.

Helt konkret skal der etableres en it-løsning, der kan modtage, udstille og distribuere data fra offentligt tilgængelig lade- og optankningsinfrastruktur. Data skal indsamles fra ejere af den offentligt tilgængelige drivmiddelinfrastruktur med hjemmel i den nye lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport.

Skal være frit tilgængelige

De data, som vil blive tilgængeliggjort, vil være både statiske og dynamiske data fra den offentligt tilgængelige lade- og drivmiddelinfrastruktur. Statiske data vil eksempelvis omfatte geografisk placering, type af ladestandere, effekt og antal udtag. De dynamiske data vil omfatte eksempelvis prisinformation, driftsstatus og tilgængelighed i realtid.  

Dataene skal stilles frit til rådighed og vil kunne hentes som hele datasæt. Det betyder, at alle og enhver i princippet vil kunne integrere informationerne i apps eller på websider. Det kommer til at ske gennem platformen Dataforsyningen.

Det bliver Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, SDFE, der kommer til at bygge it-løsningen. Der er endnu ikke nogen tidshorisont på opgaven.

En udfordring …

Her fra skal der lyde et trefoldigt hurra for ideen, men også en bekymring for, om SDFE tager højde for et af de helt store problemer. At ladere ofte står angivet som ledige, men i virkeligheden er optaget af elbiler og plugin-hybrider, der bare ikke er tilkoblet ladestanderen.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.