ElbilerTophistorie

Sund & Bælt bygger enorm lynladestation ved Storebæltsbroen

Sund & Bælt står bag etableringen af det, der bliver Danmarks største lynladepark, når den er færdigbygget. 50 ladepunkter står klar i 2027.

Storebæltsbroen er et væsentligt trafikalt knudepunkt i Danmark. Derfor er der selvsagt også fokus på at tilbyde opladningsmuligheder, så elbilister let kan lade, når broen mellem Fyn og Sjælland skal krydses. Derfor etablerer Sund & Bælt, som driver forbindelsen over Storebælt, det der senere bliver Danmarks foreløbigt største lynladestation. Målt på antal ladepunkter. Stationen bliver placeret på Fynssiden ved Knudshoved.

Ladestationen vil blive etableret i to faser. Målsætningen er 50 ladepunkter, der alle skal kunne levere minimum 150 kW. De første 26 forventes færdige i midten af 2023. De sidste 24 vil blive etableret i årene 2025 til 2027. Sidste fase afhænger af udviklingen af antal elbiler på de danske veje og dermed efterspørgslen.

Grundet placeringen centralt i landet, så forventes stationen benyttet af både danske og udenlandske elbilister. Derfor får alle mulighed for at lade til samme pris pr. kWh. Uanset eventuelle abonnementer og ladetjenester.

”For Sund & Bælt er det vigtigt, at ladeparken kommer til at gøre en markant forskel for den grønne bilisme i Danmark. Vi vil gøre det så nemt som muligt for elbilister at benytte vores forbindelser på tværs af landet, og derfor skal alle, der ønsker at benytte ladeparken, naturligvis kunne gøre det på helt ens betingelser”, siger Mikkel Hemmingsen, CEO i Sund & Bælt.

Hvem er Sund & Bælt?

Sund & Bælt er en teknologidrevet infrastrukturvirksomhed, som ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund og om nogle år også forbindelsen over Femern Bælt til Tyskland. Vi bidrager dagligt til at øge mobiliteten for de mere end 250.000 kunder, som benytter vores infrastruktur. Sund & Bælts datterselskab Brobizz A/S driver herudover automatiske betalingsløsninger, som tilbyder elektronisk afregning på veje, broer, færger og parkeringsanlæg i Skandinavien og Europa. Sund & Bælt har sat en ambition om, at vi skal være bedst til at anlægge, drive og finansiere brugerbetalt infrastruktur, der styrker mobiliteten i Danmark og Europa.

Kilde: Sund & Bælt

Lynladepladsen indrettes således at både personbiler, varevogne og mindre lastbiler har adgang. Der tages samtidig højde for at personbiler med påhæng, såsom trailere og campingvogne, nemt kan komme til.

Indtil for ganske nyligt, så var det Clever der stod til at blive indehaver af landets største lynladestation, på den kommende placering i Aabenraa. Den forventes at få 30 ladepunkter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.