×
Gadgets

Sådan gør du: Efterlad din Facebook konto til andre når du dør

Det er sket flere gange; en person er død og de efterladte ville gerne “overtage” hans konto. Et eksempel var en far, der mistede sin søn – faderen havde ikke være på Facebook før, så han oprettede en profil og bad om venskab så han kunne se, hvad sønnen havde delt på Facebook. Desværre kunne Facebook ikke give ham lov til at få adgang – sønnen kunne jo ikke selv give lov, og Facebook vidste ikke, om han overhovedet var interesseret i kontakt med sin far.

Derfor har Facebook lavet en funktion, du kan bruge til at give en anden person rettighederne til at administrere dele af din profil – også efter din død. Blandt andet kan vedkommende acceptere venskaber, så en situation som den nævnte ikke kan opstå igen; administratoren kan i stedet tilføje faderen som ven af den afdøde.

Hvis du vil sørge for, at en af dine venner kan overtage din profil og dermed sørge for, at din profil bliver holdt “i live” selv om du dør, så skal du gøre sådan:

Gå til dine indstillinger og vælg “sikkerhedsindstillinger”. Herunder finder menupunktet “Eftermælekontakt”.

Du kommer så frem til denne side:

eftermæle

Du derefter vælge, hvilken ven, der skal overtage administrationen af din profil, og om han/hun skal have mulighed for at downloade billeder og videoer – hvilket naturligvis kan være vigtigt for dine pårørende.

Du kan også vælge, at profilen simpelthen skal slettes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.