TeknologiTophistorie

Sådan kører du Windows 3.1 på din iPad

Savner du Minestryger, Syvkabale eller et helt tredje DOS-program, så er her en opskrift på hvordan du kører Windows 3.1 på iPad.

Der er 18 år mellem de to teknologier, men det forhindrer ikke, at de kan arbejde sammen. iPad’en kom på markedet i 2010, mens Microsofts Windows 3.1 blev introduceret i 1992 – samme år som Danmark vandt EM i fodbold. Nu er det lykkes at installere en komplet DOS-baseret Windows 3.1 brugerflade på iPad, helt uden at hacke eller roote Apples tablet.

Den app, der gør det muligt, hedder iDOS og er egentlig skabt til at afvikle gamle DOS-baserede spil og programmer på iPad’en. iDOS koster 45 kroner, kan importere filer direkte fra iCloud eller Arkiver-app’en og omgår derved Apples restriktive installeringspolitikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over det, har du naturligvis brug for en (legitim) udgave af Windows 3.1 – ikke fordi det specifikt kræves, men for din sjælefreds skyld. Har du de gamle disketter liggende i skuffen, kan de bruges.

Processen er ret simpel. Installationsfilerne skal kopieres ind i et bibliotek på iPad’en, som iDOS kan få adgang til. Der skal tilsluttes mus og tastatur via Bluetooth og så er det bare at aktivere setup.exe. En komplet og meget udførlig guide kan findes hos Howtogeek.com.

Det er endda muligt at installere yderligere tredjeparts-programmer på Windows 3.1 via iDOS. Howtogeek.com fortæller, hvordan man kan finde både spil, programmer, værktøjer og mere ved hjalp af Internet Archive, eksempelvis det klassiske spil Civilization II.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button