Gadgets

Samsung: Enhver finger kan låse op for Galaxy S10

Samsung erkender en fejl, der betyder, at alle og enhver kan oplåse Galaxy S10 via fingeraftryksscanneren. Samsung lover en opdatering.

Samsung har erkendt, at der er en absurd fejl i fingeraftryksscanneren i Galaxy S10. Firmaet lover en snarlig opdatering, der skal løse problemet. Fejlen blev fundet af en engelsk kvinde, hvis mand var i stand til at låse op for hendes telefon, når skærmen var beskyttet af en billig skærmbeskytter.

Fingeraftryksscanneren i Samsung Galaxy S10 er integreret under skærmen og benytter ultralyd til at registrere rillerne i huden. En metode der har givet problemer med visse skærmbeskyttere, fordi de efterlod en lille luftlomme, der gav ultralydsscanningen udfordringer.

Engelske Lisa Neilson opdagede problemet efter at have købt en såkaldt gel screen protector på eBay for 30 kroner. Kvinden registrerede kun sin højre tommelfinger, men den venstre kunne også låse telefonen op. Ifølge The Sun bad hun derefter sin mand om at prøve – og hans fingeraftryk kunne også låse telefonen op.

Parret satte derefter skærmbeskytteren på et familiemedlems telefon – med samme resultat.

Ifølge BBC har den sydkoreanske online-bank KaKao Bank (ja, det hedder den) bedt sine kunder om at slå fingeraftrykslæseren fra, så der ikke kan logges på banken uden kode. BBC melder også, at Samsung arbejder på en løsning på den besynderlige fejl.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.