×
Gadgets

SAS snart klar med ekstremt wifi i flyet: Næste år kan du se Netflix i HD

I går kunne SAS præsentere deres nye fly i en råkold hangar i Arlanda lufthavn. Airbus 320NEO er en solid udvikling af en gammel kending fra Airbus, der leverer en bedre brændstoføkonomi (en besparelse på ca. 15% i forhold til tilsvarende fly), ligesom SAS ved samme lejlighed kunne præsentere deres nye kabine, der blandt andet byder på moodlighting, bedre benplads og mere komfortable sæder og – meget vigtigt – USB stik ved hvert sæde. Men det mest interessante for mange kunne SAS ikke sende i luften med deres nye fly på dets første tur til København her til morgen; de er nemlig på vej med et helt nyt digitalt koncept i luften. Men du må desværre væbne dig med tålmodighed, for tjenesterne bliver først lanceret til sommer næste år.

USB opladning i 320NEO
Udover hurtigt wifi er der også USB stik så du kan oplade dine enheder i den nye Airbus A320NEO. (Tryk på billedet for stor version)

Meget, meget hurtigere internet

Over de seneste par år er alle landistanceflyene fra SAS blevet opgraderet med nye kabiner, og ved samme lejlighed har de fået en overhaling på wifi også – så det rent faktisk nu er ganske brugbart meget af tiden. Men forbindelsen til netværket er stadig begrænset af, at flyene reelt set kun har i alt 12Mbit op til satellitten, som alle passagerer så skal dele. Dermed kan man stadig sidde og hakke gevaldigt i det når man vil streame film eller tv, men det er stort set altid muligt at være på eksempelvis Facebook eller at læse nyheder. Men SAS’ nye wifi koncept bliver noget helt andet, lover Eivind Roald, der er SAS kommercielle direktør med ansvar for området:

“Vi kommer til at kunne tilbyde op til 12Mbit pr. passager i stedet for 12Mbit til hele flyet til deling. Det bliver muligt at streame Netflix i HD eksempelvis,” siger Eivind Roald, der samtidig kan fortælle, at SAS i samme moment udvider tjenesten til at indbefatte alle passagerer – og ikke som tidligere kun Guld, Diamant og Plus kunder.
“Dette skal være for alle – og når vi har båndbredden til det, synes vi alle skal have muligheden. Vi kommer heller ikke til at forfordele nogen – der bliver ikke nogen, der får et dårligere internet fordi de sidder på SAS Go (Economy, Red.).

Eneste krav for at få del i de digitale løjer er, at du er medlem af SAS’ loyalitetsprogram Eurobonus – det er dog gratis at blive.

SAS lover nye tjenester i luften

Eivind Roald har mere i posen til de surfende passagerer på SAS’ mellemdistance fly. Når det nye wifi er lanceret og udbredt vil SAS også begynde at tilbyde nye tjenester.

“Vi vil gerne have bedre fat i den unge målgruppe, så vi ser en stor fremtid i for eksempel gaming. Vi vil tilbyde spil og andre underholdningstjenester som en del af vores wifi tilbud, og man vil eksempelvis kunne spille med og imod andre passagerer i flyet – og jeg forestiller mig endda, at vi vil arrangere spil, hvor det ene fly spiller imod det andet,” siger Eivind Roald.

Udover gaming vil SAS også lancere specifikke tilbud som kun vil være tilgængelige for passagerer på det specifikke fly.

“Man kan forestille sig, at man får et tilbud om at spare 50% på sin næste rejse – eller at den enkelte passager får et tilbud om at købe en Eurobonus rejse for sine point med rabat – men tilbuddet gælder kun i den tid flyet er i luften,” siger Eivind Roald.

I løbet af andet halvdel af næste år vil SAS udrulle deres nye tilbud til store dele af deres kort- og mellemdistance flåde – også de ældre fly. Udover det hurtige wifi har SAS tidligere fortalt, at de også er klar med 3G i flyene om kort tid.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.