×
ElbilerTophistorie

Se video: Ny elmotorcykel er både billig og storby-cool

Elmotorcykel fra SONDORS er målrettet pendlere i storbyen, der vægter design lige så højt som miljøvenlig transport.

En elmotorcykel, SONDORS Metacycle, er nyeste skud på stammen fra SONDORS. De er ellers mest kendt for deres elcykler. Men nu har de altså løftet sløret for et projekt, de har arbejdet på den seneste tid. Målgruppen er pendlere og folk, der skal transportere sig rundt i byerne. Og som prioriterer design lige så højt som miljøvenlig transport.

elmotorcykel Sondors Metacycle

SONDORS Metacycle bliver præsenteret som et billigt alternativ, hvilket naturligvis altid vil være relativt. Men med en prislap på 5000$ (ca. 30.000 kr.), er den indenfor rækkevidde af dem, den henvender sig til. Sammenlignet med Harley-Davidson LiveWire, som koster omkring 30.000$, er det dog ren discountpris. Motorkraften er til gengæld også noget mindre.

Elmotorcykel med topfart på 130 km/t

SONDORS Metacycle har en nominel ydelse på 8kW og en peak-ydelse på 14,5 kW. Det giver en topfart på omkring 130 km/t. Forvent dog ikke, at du kan tage ringvejen omkring København flere gange i den fart. For det første er det ulovligt, og for det andet kører batteriet hurtigt fladt i den fart. Det er på 4000 Wh og kan ifølge specifikationerne yde omkring 130 km. Men det er altså med en mere magelig fart omkring 40-50 km/t.

elmotorcykel Sondors Metacycle

Batteriet er da også et af de steder, hvor man kan argumentere for, at der er sparet for at holde prisen nede. Det passer dog meget godt til det formål, som SONDORS Metacycle er designet til. Nemlig pendling og transport rundt fra sted til sted i en by. Opladning på det almindelige elnet tager omkring fire timer. Men SONDORS siger, at deres elmotorcykel også kan oplades på offentlige ladestandere. Det burde gå væsentligt hurtigere.

Kan allerede forudbestilles

Stellet på SONDORS Metacycle er udført i aluminium og vejer 91 kg. En fordel ved at designe elmotorcykler er, at designerne ikke skal tage hensyn til en brændstoftank – og det giver mulighed for, at flippe lidt ud på designfronten. Et par lækre detaljer er der også blevet plads til. Eksempelvis en gennemsigtig boks til mobiltelefonen med indbygget trådløs oplader og et par fancy blinklys, der er integreret i lygterne.

elmotorcykel Sondors Metacycle

SONDORS Metacycle kan forudbestilles allerede nu og forventes at være klar til levering oktober 2021.

SONDORS har lavet præsentation af den nye elmotorcykel, som du kan ser herunder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.