Fremtidens Hjem

Smart ny kontakt løser udbredt Philips Hue-problem

Lutron Aurora løser på fiks vis et problem, som mange af os Philips Hue-brugere døjer med; nemlig at gæster slukker lyset på kontakten.

Det er et problem, som de fleste Philips Hue-brugere døjer med; gæster og børn slukker for lyset på kontakten og lægger de intelligente pærer i midlertidig koma. Den nye Lutron Aurora er snittet for at løse det problem – og giver samtidig en ny mulighed for at styre belysningen.

Aurora er en rund kontakt som passer hen over de eksisterende vægkontakter, som hænger rundt om i hjemmet. Installeringen er fuldstændig gnidningsfri og kræver ingen ledninger. Ifølge Lutron tager det mindre end to minutter at klistre Aurora hen over den gamle kontakt og få den på Hue-netværket. Når den er monteret, kan kontakten ikke slås fra; men Aurora kan drejes, så lyset kan dimmes – og et tryk på Aurora tænder og slukker for Hue-pærerne (på den ”rigtige” Hue-måde).

Lutron Aurora er en del af ”Friends of Hue”-programmet, så kompabiliteten med Hue-systemet er garanteret. Kontakten benytter, som andre Frieds Of Hue-tilbehør ZigBee-protokollen, så man stadig kan tænde og slukke for lyset selv om wifi-forbindelsen er nede.

Lutron Aurora
Sådan monteres Aurora.

Den eneste udfording jeg kan se er, at beslaget muligvis ikke passer 100 procent til danske stikkontakter, men det burde været nemt for Lutron at lave udgaver til forskellige størrelser af kontakter.

Lutron Aurora kommer i handelen til juni til en pris på 40 dollars – knapt 270 kroner – og kan allerede nu forudbestilles via meethue.com. Den vil også blive sat til salg i Apple Store og hos Amazon, oplyses det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.