TeknologiTophistorie

Smartwatch afslørede hustrumorder

Det er jo lørdag, så her er en lidt spøjs historie fra det store udland. En 32-årig græsk helikopterpilot har tilstået mordet på sin kone efter at data fra smartpone og smartwatch fik hans fiktive historie til at smuldre. Det fortæller engelske BBC.

Babis Anagnostopoulos, som han hedder, forsøgte i første omgang at bilde politiet ind, at hustruen blev dræbt af tre røvere under et indbrud i hjemmet. Han postede endda ovenstående billede på sin Instagram-konto få dage efter mordet med følgende tekst: “Sammen for evigt. Hav en god tur min elskede”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men data fra hans egen telefon, hustruens smartwatch og hjemmets overvågningssystem fortalte en helt anden historie. Politiet var i forvejen skeptiske. De fandt ingen spor efter de indbrudstyve, som angiveligt havde bundet manden, kvalt hans kone og stjålet 15.000 euro i kontanter. Derfor tjekkede politiet parrets digitale enheder.

Hustruens smartwatch viste, at hendes puls stadig slog i tiden efter at manden hævdede, hun var død. Aktivitetsmåleren i hans egen smartphone viste samtidig, at han bevægede sig rundt i huset – og brugte telefonen – mens han angiveligt sad bundet.

Politiet henvendte sig til Babis Anagnostopoulos efter hustruens begravelse torsdag og bad ham tage med til Athen, fordi de “havde en hovedmistænkt”. At det var ham selv, de mente, vidste han ikke.

Ifølge BBC tog det otte timer at få ham til at tilstå, på trods af de digitale indicier. Han fortalte også, at parret ofte havde skændtes den seneste tid. Sagen har været celeber i Grækenland, hvor tilståelsen betød, at EM i fodbold blev afbrudt på nationalt tv, for at bringe detaljer om tilståelsen.

Hvad kan vi så lære af den historie? At man skal tænke sig mere end almindeligt godt om, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at slippe for en forbrydelse i disse digitale tider.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button